EuroAmerican Travel & Sustainable Tourism

Den lille personlige rejsearrangør med fokus på ansvarlig turisme og bæredygtighed

Vi er, med vores dansk-argentinske baggrund, især specialiseret i rejser til Latinamerika – ikke mindst til Argentina, som efter mange år stadig for os er et uudtømmeligt rejsemål.

I højsædet hos os er respekten, både overfor vores rejsegæster, og overfor de lande, steder og folk, som vi besøger. Derfor tilskynder vi vores rejsende til at tilegne sig et minimumskendskab til den pågældende kultur, så mødet bliver udbytterigt for begge parter. Vi stiller krav til vores samarbejdspartnere og underleverandører i udlandet om, at rejsen tilrettelægges så bæredygtigt som muligt, hvad angår miljø, økonomi og sociale forhold. Vi støtter løbende bæredygtige projekter, enten gennem samarbejde eller sponsorater.

 

Historie

EuroAmerican Travel blev grundlagt i 1992 af dansk-argentineren Elisa Larsen de Buus, der har en baggrund i rejsebranchen. Elisa stammer fra den danske koloni i Argentina og har dobbelt statsborgerskab. Hun kom til Danmark i 1989 for at besøge sin danske familie og venner i Frederikssund og fandt snart ud af, at der var brug for en rejseiværksætter i byen. Desuden ønskede hun at øge kendskabet til Latinamerika og Sydamerika, som på det tidspunkt var ukendte rejsemål for mange danskere. Hun begyndte derfor at hjælpe projekter og personer, der ønskede at rejse til denne del af verden samt USA og Europa.

Siden da har EuroAmerican Travel arrangeret sprogrejser, kulturrejser, landbrugsrejser, grupperejser for højskoler og foreninger, og meget andet. Bl.a. har eliten fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup repræsenteret Danmark i Argentina, med hjælp fra EuroAmerican Travel, ligesom Syddansk Universitets Kammerkor og danske folkedanserforeninger har været på turné i det Sydamerikanske land. Rejsebureauet har samarbejdet med Universitet i Patagonien om rejser til de berømte udgravninger af dinosaur - fossiler – hvilket bragte en udstilling af fossilerne til Tivoli i år 2010. 

 

Hvem sælger Euroamerican travel til?

Vi sælger til alle personer, individuelt og forenings eller firma grupper, i Danmark, Bornholm og Sverige. Vi sælger til organisationer som f.eks. I 2011 arrangerede vi FSC Danmark studietur til skov-projekt i Amazonas, Brasilien. 

 

Hvem samarbejder EUROAMERICAN TRAVEL med?

Vi samarbejde med vores udlands agenter i Turisme, Universiteter og sprogskole i USA, England, Frankrig, Spain, Italien og Latinamerika. Mange af vores samarbejdspartnere er fra lokalmiljøet og regionen i Amerikas kontinent og Europe. 

 

Hvordan ser fremtiden for euroamerican travel ud?

Projekter og rejser bliver altid sat i værk med EuroAmerican Travel veludviklede sans for nytænkning, samarbejde og social ansvarlighed i højsædet. Et nyt projekt er at udvide virksomhedens aktiviteter med at tilbyde rejser i området omkring Roskilde Fjord og Isefjord for udenlandske turister, med Green Fjords Gruppe. Vi vil udvikle turisme i Frederidssund og Roskilde fjord område, og vil finde en partner for at arrangere vandring, cykling, sejlads og Viking kultur, samt støtte til dette projekt. Vi vil gøre arbejdsmiljøet bedre. Vi vil prøve nye forretningsmodeller. 

 

En god historie fra Euroamerican travel

Som agent for den brasilianske ”Ariau Amazonas Lodge” i Skandinavien og sammen med det brasilianske flyselskab Varig Airlines har vi arrangeret i 1997, Kong Prince Frederik og ledsagende personer besøget til Ariaú lodge i Manaus.