Umicore Denmark ApS


Umicore er industriledende inden for bæredygtighed og har produkter der understøtter tre megatrends på det globale marked.

1) Metaller bliver mere og mere knappe. Efterspørgslen fortsætter med at stige, idet metaller giver funktionaliteten til mange af de applikationer, der er væsentlige i den moderne verden. Samtidig bliver metaller sværere at udvinde, da malmårene er blevet udpint.
2) Behovet for renere luftkvalitet er også en stærk trend. Rundt om i verden og især i byerne, er der krav om, at skadelige og forurenende stoffer i luften fjernes eller som minimum reduceres.
3) Elektrificering: For nogle få år siden var der tale om hvorvidt der ville ske en transformation fra forbrændingsmotorer til elektriske eller elektrificerede køretøjer. I dag er spørgsmålet ikke om, hvorvidt det vil ske, spørgsmålet handler om, hvor hurtigt det vil finde sted.

Umicore har kompetencer og teknologier indenfor disse tendenser og er derfor en del af løsningen på disse miljø- og samfundsmæssige problemer. Vores forretningsmodel binder disse megatrends sammen, idet Umicore levere katalysatorer og filtrer til at rense udstødningsluften, og batterimateriale til elektrificering. I denne produktion indgår ædle og sjældne metaller, som Umicore leverer, ved at udvinde dem fra affaldsprodukter fra de omtalte områder. Dermed et ringen sluttet.

 

Historie

Umicores historie går mere end 200 år tilbage. Det hele startede med sammenlægningen af ​​en række minedrift og støbefirmaer, der gradvist udviklede sig til det materialeteknologi- og genanvendelsesselskab Umicore i dag.

  • Den 17. december 1805 gav Napoleon Bonaparte Jean Dony kontrol over Vieille-Montagne-minen i Moresnet, på hvad der i dag er grænsen mellem Belgien og Tyskland.
  • Historien om en anden Umicore streng, Union Minière, startede i 1906. Union Minière du Haut Katanga (UMHK), som det var kendt på det tidspunkt, producerede kobber og andre metaller i Congo.
  • Fusionen i 1989 med Union Minière med datterselskaber (Metallurgie Hoboken-Overpelt, Vieille-Montagne og Mechim) forvandlede Union Minière til en integreret industrikoncern.
  • Købet af PMG i 2003 tilføjede en ny dimension til virksomheden, herunder en stor tilstedeværelse inden for den automotive katalysator sektor. PMG var den tidligere ædelmetalsenhed i den tyske Degussa-koncern - det selvsamme selskab, der i 1887 havde været en grundlæggende aktionær i Umicores Hoboken-anlæg.
  • Umicore er i dag en global materialeteknologi- og genanvendelsesgruppe med ca. 10.000 ansatte og en omsætning på 12,3 mia. Euro.
  • Umicore Denmark opstod ved opkøbet af Haldor Topsøes Automotive og Stationary DeNOx teknologi og produktion i december 2017.

Vi har forvandlet os til en pioner inden for bæredygtighed siden slutningen af ​​1990'erne. Vi har på baggrund af dette opnået et godt globalt ry og rygte i de forløbne år. Vores kolleger har en fantastisk stolthed ved at arbejde for et firma, der har dette sigte. Vi vil tage det et skridt videre og omdanne vores position til en kombination af bæredygtighed og en mere håndgribelig forretningsværdi. Vi søger måder at forøge værdiopfattelsen af Umicore-tilgangen og gøre det til et konkurrencedygtigt tilbud for vores kunder.

 

Hvordan ser fremtiden ud?

Lederskab indenfor røggasrensning, batterimaterialer og genbrug: Dette er de områder, hvor vi er unikke, hvor vi kan gøre den største forskel og hvor vi har det største vækstpotentiale.

Fokus på disse områder forbliver meget stærke. Lovgivning for reduktion af CO2 og andre emissioner, driver behovet for elektriske køretøjer og renere forbrændingsmotorer, mens ressourceknaphed giver skub i retningen af en mere cirkulær økonomi.