Akademikerkampagnen besøgte Frederikssund

Torsdag den 26. oktober var der arrangeret "konsulent for en dag" i Frederikssund, hvor ni lokale virksomheder mødte omkring 30 ledige akademikere fra både Frederikssund og København.

Fredag d. 27. oktober

Dagen var blevet til efter et samarbejde mellem Akademikerkampagnen, Frederikssund Kommune og Frederikssund Erhverv. Formålet var at skabe relationer parterne imellem og synliggøre den værdi, det kan skabe for små og mellemstore virksomheder at ansætte en akademiker. 

På forhånd havde de deltagende virksomheder identificeret en eller flere konkrete udfordringer, som de kunne diskutere med akademikerne og få råd til at løse. Mette Ullersted, der er professionel facilitator, stod for at forklare spillereglerne og hjælpe med en konstruktiv og frugtbar dialog dagen igennem.

At ansætte en akademiker i en SMV vil ofte være en win-win. Medarbejderne i en SMV er typisk travlt beskæftiget med den daglige drift, hvilket kan gøre det vanskeligt at spotte og udnytte de potentialer for vækst og effektivisering, der ligger i virksomheden.

En akademisk medarbejder kan være med til at frigøre ressourcer hos ledere eller andre medarbejdere, der er endt med ansvarsområder, de ikke nødvendigvis har fagligheden - eller lysten - til at løfte. Desuden vil en akademiker typisk anskue tingene fra andre vinkler og med andre fagbriller, hvilket potentielt vil afstedkomme effektiviseringer, udvikling og vækst i virksomheden.

Her kan du se et videoindslag fra dagen: