Fuld fart over Femhøj

På bare 14 måneder er det lykkedes de tre unge ejere af Femhøj, Jacob Pfeiffer, Dennis Zollfranck Larsen og Martin Zollfranck Larsen, at skabe en smuk og succesfuld oase i Hornsherred lige uden for Gerlev.

Tirsdag den 11. april

Femhøj huser både virksomhedsarrangementer, kurser, private fester og daglige Bed & Breakfast-gæster – og belægningsgraden har været høj siden åbningen den 15. januar 2016. Det fortæller medejer Jacob Pfeiffer:

- Vi er meget tilfredse med den start, vi har fået. Lokalbefolkningen har virkelig støttet op om os og taget godt imod de nye faciliteter. Vores værelser og festlokaler har været godt bookede, og det ser ud til at fortsætte i 2017.

- Siden nytår er vi begyndt at fokusere mere på at afholde virksomhedsarrangementer som kurser, mindre konferencer og dagsmøder. Vi tror på, at der er et behov hos virksomhederne i området for de moderne faciliteter, vi tilbyder.

Den gamle landsbyskole er forvandlet

Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det. Femhøj var tidligere en landsbyskole, og frem til 2006 blev bygningerne brugt som lokal SFO. 

De flotte lokaler er totalrenoverede indefra og ud, og kun ydermurene og en enkelt indervæg står tilbage fra den oprindelige skolebygning. Nu fremstår Femhøj topmoderne i et enkelt, skandinavisk look.

Det massive byggeprojekt startede tilbage i sommeren 2015, hvor en nødvendig ændring af lokalplanen gik igennem, og byggetilladelsen faldt på plads. Herefter arbejdede et byggesjak på 20 håndværkere nærmest i døgndrift for at forvandle landsbyskolen, der stod klar til åbning blot fem måneder senere.

Totalrenoveringen af Femhøj er ikke sket uden risici. Der er tale om en markant investering, hvoraf de tre ejere selv har skudt en del af kapitalen ind. Derudover kommer finansieringen fra private investorer og via et godt samarbejde med Handelsbanken i Frederikssund.

- Et byggeprojekt som det her, hvor alt skal renoveres fra top til tå, koster rigtig mange penge. Så selvfølgelig er der altid en risiko forbundet med det, men vi har aldrig været i tvivl om, at vi nok skulle lykkes. Vi er alle tre gået all-in på projektet fra start, og den dedikation er også grunden til, at vi allerede er nået et godt stykke vej, siger Jacob Pfeiffer.

Tætte bånd til Gerlev Kro

To af de tre ejere af Femhøj, Dennis og Martin, er sønner af ejerne af Gerlev Kro. Derfor har Femhøj også et tæt samarbejde med kroen om blandt andet mad, personale og administration.

Den lokale forankring er således vigtig for Femhøj, der vil være det foretrukne valg for de lokale, når der skal afholdes barnedåb, konfirmationer, bryllupper, begravelser med mere.

Kort tid efter åbningen af hovedbygningen i januar 2016 var der faktisk folk fra området, der efterspurgte, hvornår festlokalet blev færdigt. De ville gerne holde deres fester i de flotte, nye omgivelser. Det endte med, at lokale kræfter tilbød at løfte finansieringen af en ny festsal i den gamle gymnastiksal.

Festsalen stod færdig den 10. juni 2016, hvorefter der samme aften var fest for over 100 mennesker. Nu er den populære festsal indrettet med diverse AV-udstyr, fuldprofessionelt køkken og toiletter.

Trækker turister til området

Femhøj er ud over den lokale forankring også en del af de internationale rejseportaler hotels.com og booking.com. Da de allerede har opnået fine bedømmelser derinde fra besøgende, mærker de stor interesse fra udlandet.

- Vores 21 dobbeltværelser er faktisk allerede fuldt booket i juli og august af udenlandske turister. Vi troede ellers lige, at vi skulle puste lidt ud i de måneder, smiler Jacob Pfeiffer.

Derudover venter Femhøj et sted mellem 300-500 cykelturister fra udlandet i løbet af 2017 via et samarbejde med et internationalt cykelrejsebureau.

Du kan læse mere om Femhøj på www.femhoej.com.

Denne artikel er en del af Frederikssund Erhvervs nyhedsbrev. Du kan læse den seneste udgave ved at klikke her. Hvis du også vil modtage nyheder om erhvervslivet i Frederikssund én gang om måneden, kan du klikke her og tilmelde dig.