Eventyret om Peter og Procom

Administrerende direktør Peter Borregaard, der også er bestyrelsesmedlem i Frederikssund Erhverv, er per 31. januar stoppet i Procom A/S. Det sker efter ni succesfulde år.

Mandag d. 6. februar

Direktør i Frederikssund Erhverv, Peter Bo Andersen, siger:

- Vi er kede af, at Peter stopper, men har samtidig fuld forståelse for hans valg. Procoms udvikling fra hans tiltræden til nu er bemærkelsesværdig. Det er et erhvervseventyr lige til lærebøgerne og virkelig noget, der har haft stor betydning for Frederikssund.

- Peter har formået at skabe en masse arbejdspladser i Procom og trække kapital til området. Og han har gjort det på en forsvarlig og ordentlig måde med respekt og loyalitet for virksomheden og medarbejderne.

- Vi er meget glade for Peters værdifulde indsats for erhvervslivet og i vores bestyrelse, og vi håber på at bevare en stærk tilknytning også fremover.

Hvem der skal løfte den tunge Procom-arv i direktørsædet efter Peter Borregaard er endnu ikke offentliggjort.

Vi bringer nedenfor en længere artikel om Peter Borregaard og Procom A/S, der tidligere på ugen var i Lokalavisen Frederikssund:

-

Frederikssund-direktør stopper på toppen

En af de mest succesfulde virksomheder i Frederikssund skal have ny direktør. Peter Borregaard, der har været synonym med teknologivirksomheden Procom A/S, stopper som administrerende direktør med udgangen af januar måned.

- Det har været en fantastisk rejse for Procom, vores dygtige medarbejdere og min familie. Jeg er stolt over det, vi har opnået sammen, men nu er tiden kommet til at give tøjlerne videre. Procom fortjener at få en leder, der kan se på tingene med friske øjne og videreudvikle virksomheden, siger Peter Borregaard.

I de sidste otte år under Borregaards ledelse er det ellers kun gået én vej for Procom A/S. Fremad.

Siden overtagelsen i 2008 har Procom blandt andet øget omsætningen med 183 %, oprettet datterselskab i USA, opkøbt virksomhed i England og etableret nyt hovedsæde i Frederikssund.

Fra Gørløse og Slangerup til Frederikssund

Da Peter Borregaard købte sig ind i virksomheden, lå Procom spredt på flere adresser i Gørløse og Slangerup og havde omkring 70 medarbejdere.

Siden 2009 har virksomheden været samlet under ét tag på Smedetoften i Frederikssund. Her producerer medarbejderne avanceret, elektronisk radioudstyr til hele verden, og det gør de godt.

Så godt, at Procom-familien nu er vokset til mere end 150 ansatte og fortsat har ambitiøse vækstplaner.

Millionsalg til amerikansk gigant

Virksomhedens positive udvikling kulminerede i sommeren 2015, hvor den amerikanske gigant Amphenol købte virksomheden for et trecifret millionbeløb, mens interesserede købere fra blandt andet Kina og Indien måtte se sig slået.

Amerikanerne købte ikke for at omstrukturere og nedlægge arbejdspladser, som man ofte ser ved den slags handler, men for at styrke produktionen i Frederikssund og ansatte flere folk lokalt.

- I ejerkredsen valgte vi at sælge til Amphenol, fordi de har stærke, familiære værdier, selv om det er en verdensomspændende koncern med 60.000 ansatte. Det var vigtigt for os, at en ny ejer ville fortsætte ned ad samme sti som os.

- I Procom har vi altid lagt meget stor vægt på, at alle uanset baggrund er ligeværdige og skal tage ansvar og behandles med respekt. Lederne skal nok træffe de nødvendige beslutninger, men alt foregår i "øjenhøjde".

En pudsig detalje ved det markante salg af Procom A/S er, at den afgørende samtale med de amerikanske købere fandt sted i en skilift i Colorado, USA.

Golf på recept

Peter Borregaard bor i Værløse og har kone og fem børn. Nu hvor eventyret om Procom er ved at være slut for hans vedkommende, kigger han ind i en fremtid med mere tid til familien samt andre projekter, der allerede er i støbeskeen. Der skal dog også afsættes tid til at styrke ryggen.

Den afgående direktør har nemlig været igennem seks rygoperationer i de seneste år og har derfor fået ordineret noget ret usædvanligt af sin læge.

- Jeg har fået udskrevet golf på recept af min læge. Den medicin ser jeg frem til at tage. Derudover skal jeg bruge tid på bestyrelsesarbejde og andre projekter. Jeg brænder for at få ting til at udvikle sig og har ikke tænkt mig at gå og kede mig herhjemme, lyder det med et smil fra Peter Borregaard.

FAKTABOKS

Peter Thrane Borregaard
58 år gammel
Gift, fem børn, bosat i Værløse
Fortid som CEO i Tyco Denmark
Opkøbte Procom A/S i 2008
Flyttede Procom A/S til Frederikssund i 2009
Solgte Procom A/S til amerikanske Amphenol i 2015
Stopper som adm. direktør i Procom A/S per 31. januar 2017

Fik du læst? Se de øvrige historier fra februar måneds nyhedsbrev her.