Friske vinde over Bautahøj

Friske vinde blæser ind over det mere end 100 år gamle kursus- og konferencested Bautahøj ved Kulhuse i Hornsherred.

Onsdag d. 11. oktober

Med den nye direktør Jakob Buus i spidsen afholder man nu også private fester, intimkoncerter og særlige gastroarrangementer.

Desuden er det for nylig lykkedes Bautahøj at få en ordre gennem Greater Suppliers hos brobyggerne fra RBAI JV, der opfører den nye Fjordforbindelse.

Perfekte rammer for ro og fordybelse

Det er ikke falsk markedsføring, når Bautahøj bruger ”rum til ro og fordybelse” som deres slogan. For det er som om, roen automatisk sænker sig over én, når man kører ned af alléen med birketræerne, der fører hen til Bautahøjs indgang. Den stilfulde indretning og lyden af Isefjordens bølger tæt på bygningerne får dig yderligere ned i gear.

Bautahøj er opført i 1904, men har været udbygget af flere omgange senest i år 2000. Stedets 29 konferencelokaler og 84 værelser omkranses af 90.000 kvadratmeter park, skov, strand.

Jakob Buus har været direktør for Bautahøjs i alt 40 ansatte i halvandet år. Han har siden sin tiltrædelse haft fokus på primært to ting: At ensrette det visuelle udtryk for det store kursussted og at igangsætte andre former for arrangementer uden for kerneområdet.

Inden for det seneste år har Bautahøj derfor udvidet deres fokus fra kurser og konferencer til også at gælde både fester for private, eksempelvis bryllupper, og intimkoncerter samt gastroarrangementer.

- Markedet for kurser og konferencer er hårdt, så vi er hele tiden nødt til at udvikle os og holde det højest mulige niveau. Vi skal kunne differentiere os fra andre udbydere. Naturen og vores fysiske rammer er noget af, der får adskiller os positivt fra andre. Det er ikke for sjov, når vi siger, at din hvilepuls falder med 20 slag, når du lander på Bautahøj, lyder det fra Jakob Buus.

Proaktiv tilgang til gæsterne

Den primære kundegruppe er stadig virksomheder, der har brug for de helt rette rammer at holde møder, kurser og konferencer i. Det får man på Bautahøj, der også går skridtet videre.

- Vi har valgt en ret proaktiv tilgang til vores gæster forstået på den måde, at vi er tæt på dem hele tiden og involverer os. Det kræver indlevelsesevne og situationsfornemmelse hos vores medarbejdere, men det er vigtigt for, at kadencen, intensiteten og kvaliteten kan holdes på et højt niveau hele arrangementet igennem.

Jakob Buus nævner forskellige greb, der jævnligt tages i brug for at skabe de bedste oplevelser for gæsterne. Det kan være en ekstra snack, når blodsukkeret er lavt, en improviseret vaffel-workshop i Bautahøjs køkken eller et hurtigt break ved Bautahøjs bistader, hvor gæsterne kan smage rå honning og tanke ny energi.

- For os handler det om at tage ansvar for gæsternes oplevelse. Og det starter med en forståelse af formålet med besøget, så vi kan indrette programmet og logistikken derefter. Under besøget bruger vi vores viden om, hvor og hvornår der kan opstå ”kritiske” situationer. Dér sætter vi i samråd med kursuslederen ind med små aktiviteter eller lidt godt til ganen.

Bautahøjs fysiske indretning understøtter mulighederne for ro og fordybelse, idet konferencefaciliteterne er delt op i fire sektioner med hver deres mødelokaler (med havudsigt), køkken- og toiletfaciliteter.

- Vi gør meget ud af, at man skal kunne koncentrere og fordybe sig mest muligt. Derfor har vi skabt en række små oaser, hvor man som virksomhed kan være sig selv uden at blive forstyrret.

Jakob Buus fortæller, at der er en række lokale virksomheder, der kender og bruger Bautahøj, men han opfordrer samtidig andre lokale erhvervsdrivende til at kigge forbi til en kop kaffe og et kig på faciliteterne.

Ordre hos brobyggerne via Greater Suppliers

Bautahøj er som en stribe andre virksomheder med i Frederikssund Erhvervs B2B-værktøj, Greater Suppliers, hvor det lokale og regionale erhvervsliv kan synliggøre sig og bringe sig selv i spil til de mange store bygge- og anlægsprojekter i Frederikssund Kommune.

Allerede nu har Bautahøj fået en mindre ordre i hus hos RBAI JV, der bygger den nye Fjordforbindelse. Nogle af konsortiets mange konsulenter og projektmedarbejdere skal således overnatte på Bautahøj.

- Vi bifalder helt klart ideen om at arbejde for, at bygherrerne så vidt muligt bruger lokale leverandører. Vi har været glade for at blive bragt i spil og kunne møde de relevante personer hos brobyggerne, siger Jakob Buus, der har en forhåbning om, at samarbejdet med RBAI JV udvides til at også at gælde mødeafholdelse for projektledere med mere.

Du kan finde meget mere information om Bautahøj på bautahoj.dk.