Julehilsen + året, der gik

Her får du en julehilsen fra direktør Peter Bo Andersen samt en kort oversigt over årets højdepunkter i Frederikssunds erhvervsliv. Glædelig jul!

Onsdag d. 20. december

(Psst.. længere nede kan du se en oversigt over året, der gik)

Så blev det endelig jul.

Nu hvor arbejdsåret nærmer sig sin afslutning, vil jeg i ren Oscar-stil gerne sige tak.

Ikke fordi vi i Frederikssund Erhverv har vundet noget, men fordi vi er taknemmelige for et spændende og løfterigt år.

Tak til Frederikssund Erhvervs bestyrelse for indsatsen i det forgangne år. Hvis jeg ikke allerede har gjort det klart, skal I vide, at I hver især er vigtige for fortsat vækst og fremgang i Frederikssund.

Tak til mine medarbejdere i Frederikssund Erhverv for en ukuelig iver for at gøre en forskel for erhvervet.

Tak skal der også lyde til byrådet og administrationen i kommunen for et godt og til stadighed mere konstruktivt samarbejde.

Tak til Dansk Erhvervsfremme og erhvervs- og turismeaktørerne landet over. Netværk og samarbejde på tværs er alfa omega.

Sidst, men så absolut ikke mindst, tak til vores medlemmer for den store opbakning, vi oplever i det daglige. Uden jer havde vi intet eksistensgrundlag og intet mandat til at tale og handle på jeres vegne.

 

Du ønskes en glædelig jul og et rigtig godt nytår fra os i Frederikssund Erhverv.

Peter Bo Andersen, direktør i Frederikssund Erhverv

 

Året, der gik

Oven på julehilsenen håber jeg, at du bliver hængende to minutter længere. Så kan du nemlig lige få årets mest markante højdepunkter med. De kommer her - i tilfældig rækkefølge:

Fjordforbindelsen rykker

Inden vi får set os om, har vi en broforbindelse mere mellem Hornsherred og Frederikssund. Brobyggeriet skrider planmæssigt fremad - i øvrigt i kraft af en række lokale virksomheders bidrag. Broen får stor, positiv betydning for både bosætning og erhverv i vores område. Vi glæder os.

+10 millioner til lokale leverandører

+10 millioner er det foreløbige ordrebeløb, som vores leverandørværktøj, Greater Suppliers, har genereret til de lokale virksomheder. Det beløb vil stige markant i de kommende par år.

Vores mission: Så mange ordrer som muligt skal falde lokalt.

Vi skaber vores egen arbejdskraft

Indsatsen for mere og bedre uddannelse i Frederikssund ligger os meget på sinde. Og hvorfor i alverden bruger vi som erhvervsorganisation så tid og kræfter på det, spørger du måske.

Jo, fordi vi ved, hvor svært vores lokale virksomheder har ved at finde kvalificeret arbejdskraft.

Manglen på arbejdskraft hæmmer væksten og har store, negative konsekvenser for erhvervslivet. Da vi kan ikke trylle arbejdskraften frem, må vi i stedet etablere en stærk fødekæde lokalt.  Derfor er FUEL-projektet, Kloge Hænder, KEA WORKS VINGE og naturligvis også det nye Frederikssund Campus sat på skinner. Vi er godt på vej!

Stærkere samarbejde skal give mere turisme

Visit Frederikssund er en af fire turismeaktører i Fjordlandet, der er gået sammen om at promovere oplevelser og attraktioner langs Isefjorden og Roskilde Fjord. Også kommunalt bakkes der op.

Vi højner altså den samlede turismeindsats frem for kun at fokusere på sit eget stykke af kagen. Den forstærkede, fælles indsats bliver spændende at se effekterne af!

Lokal bæredygtighed

Historisk set har bæredygtighed været en af grundpillerne i vores arbejde i Havnegade. Derfor er indsatsen i Bæredygtig Bundlinje væsentlig for os. Heldigvis er projektet blevet varmt modtaget blandt erhvervslivet i Frederikssund Kommune, hvor 11 virksomheder allerede er i gang med energieffektiviseringsprocessen.

 

Tak fordi du læste med - vi ser frem til et lige så begivenhedsrigt 2018!