Flere turister vælger Frederikssund

Turismeerhvervet i Frederikssund og omegn er godt på vej mod bedre tider. Nye tal viser, at der gennem de seneste tre år er registreret en stigning på 25 % i antallet af overnattende turister i Frederikssund Kommune.

Onsdag d. 12. juli

I 2013 var der således 115.000 besøgende, der lagde hovedet på puden et sted i Fjordlandet, mens tallet steg til 144.000 i 2016.

Det er gode tegn, lyder det fra udviklingschef i Visit Frederikssund, Mette Seneca:

- Det er bestemt positivt, at så mange flere lægger vejen forbi vores område. En af årsagerne er, at vi efterhånden har rigtig mange dygtige turismeaktører, der virkelig har noget at byde på og er gode til at lokke besøgende til.

De godt 144.000 overnatninger i 2016 er registreret på hoteller, kroer, campingpladser, feriecentre og i lystbådehavne. Tallet inkluderer hverken overnatninger via Airbnb, på Bed & Breakfast eller privat sommerhusudlejning og er derfor reelt endnu højere.

Små 40.000 af de overnattende gæster i 2016 kommer fra udlandet. Heraf tegner Tyskland og Holland sig samlet set for halvdelen.

- Vi kan se, at det i stigende grad er populært for udenlandske turister at besøge os, men der er stadig et uforløst potentiale, som vi sammen med turismeerhvervet i højere grad skal udnytte. Vi tror på, at et øget samarbejde på tværs af turismebranchen i området kan være med til at løfte besøgstallet og områdets popularitet endnu mere, lyder det fra Mette Seneca.

Tallene bag undersøgelsen af de årlige overnatninger i Fjordlandet kommer fra Visit Denmark.