Restaurant Kalvø energioptimerer og sparer penge

Restaurant Kalvø er en af de lokale virksomheder, der er med i projektet Bæredygtig Bundlinje. I perioden 2015 til 2018 skal uvildige eksperter kigge i alt 15 Frederikssund-virksomheder efter i sømmene med det formål at lave en ny og grønnere forretningsplan. Projektet er ganske gratis at deltage i. Allerede nu er otte af projektets pladser besatte, men der er plads til syv lokale virksomheder mere.

Onsdag d. 12. juli

På restauranten med den smukke udsigt over Roskilde Fjord har deltagelsen i Bæredygtig Bundlinje resulteret i, at ovnen nu er skiftet ud til en mere energirigtig en af slagsen. Det giver øget arbejdsglæde, mindre energiforbrug og en hurtig besparelse, da investeringen er tjent hjem efter få år.

Restaurantchef på Restaurant Kalvø, Rasmus Rasmussen, er meget tilfreds med forløbet.

- Vi har været rigtig glade for at være med i Bæredygtig Bundlinje. Det er virkelig værdifuldt at få kompetente – og ikke mindst uvildige - folk til at gennemgå ens virksomhed helt gratis og derefter give et bud på, hvor der kan bruges mindre energi og spares flere penge. Det tilbud skulle vi i hvert fald ikke tænke ret længe over, før vi sagde ja tak.

- Det handler nogle gange om at plukke de lavthængende frugter, som man i hverdagens travlhed ikke altid selv får øje på. Der kan være meget energi og mange penge at spare på nogen relativt simple og ikke så omkostningstunge ændringer. I første omgang har vi fået hjælp til at udskifte vores ovn med det helt rigtige alternativ, som både reducerer vores energiforbrug og tjener sig hjem ret hurtigt.

Ud over deltagelsen i Bæredygtig Bundlinje, der altså indtil videre har ført til udskiftning af den gamle ovn, har Restaurant Kalvø også selv foretaget energioptimering, fortæller Rasmus Rasmussen. Blandt andet belyses køkken og restaurant nu med LED, og behovet for konstant afkalkning af kaffe- og ismaskine er fjernet ved at opsætte et særligt vandfilter.

Bæredygtig Bundlinje er endnu ikke helt færdige med Restaurant Kalvø, idet man fortsat er ved at kigge på mulighederne for at optimere ventilationssystemet.

Stadig pladser for interesserede virksomheder

Bæredygtig Bundlinje løber som nævnt i tre år, fra 2015 til 2018, og i Frederikssund har man fået tildelt 15 af projektets i alt 100 pladser.

Virksomheden Handi Life Sport var den første Frederikssund-virksomhed til at gennemgå forløbet. Her blev fundet store potentialer på lyssiden, hvilket dog også var forbundet med store omkostninger. Dog sparer virksomheden nu både tid og penge efter at have indkøbt en pressemaskine til deres pap- og plastemballageaffald.

Er der lokale virksomheder, der kan se værdien i at få gennemgået deres energiforbrug med henblik på kontante besparelser, er der fortsat muligheder for at deltage i projektet.

Kontakt projektleder Patrick Zaubitz på paz@frederikssunderhverv.dk eller tlf. 24 62 98 62, hvis du vil vide mere om Bæredygtig Bundlinje.

Du kan også læse mere om projektet lige her.