De store byggerier giver lokale ordrer

Der sker ting og sager i Frederikssund i disse år. Flere massive bygge- og anlægsprojekter skyder i vejret med Kronprinsesse Marys Bro og Vinge Centrum som de to mest markante. Projekterne er med til at skabe vækst og arbejdspladser lokalt.

Onsdag d. 12. juli

En række lokale virksomheder har allerede fået del i milliardinvesteringerne i form af ordrer på forskellige produkter og ydelser til den nye Fjordforbindelse.

Kæmpestor byggeplads under opførelse

En af de virksomheder er Loxam, som skal stå for opbygningen og driften af den store byggeplads samt kontor- og mødefaciliteter ved Fjordforbindelsens start ud for Marbækvej. Her kommer den kæmpestore byggeplads til at bestå af omkring 50 moduler i alt. Hos Loxam glæder salgsdirektør Susanne Vemmelund sig over aftalen med brobyggerne fra RBAI JV.

- Vi er rigtig glade for aftalen og ser frem til et godt samarbejde med brokonsortiet. Det har været en meget positiv proces, hvor vi har haft stor gavn af det erhvervsnetværk og den facilitatorrolle, som Frederikssund Erhverv har. De rigtige døre er blevet åbnet, og samarbejdet har ganske enkelt været suverænt.

Susanne Vemmelund har tidligere arbejdet med erhvervsnetværk og leverandøraftaler i forbindelse med Femern-forbindelsen. På baggrund af de erfaringer pointerer hun vigtigheden af et stærkt, lokalt samarbejde mellem virksomhederne:

- Det er vigtigt, at det lokale erhvervsliv bakker op om erhvervsnetværket og er klar til at hjælpe hinanden. Hvis man vil udvide sin forretning og have nye ordrer, så er mulighederne der. Som erhvervsliv går vi en meget spændende tid i møde i Frederikssund. Men det kræver altså også, at man selv gør en indsats. Vi er store fortalere for et stærkt, lokalt erhvervssamarbejde, og i den udstrækning det er muligt, kommer vi til at benytte os af lokale underleverandører.

"Så mange lokale leverandører som muligt"

Steen Pedersen, der er Coordination and Stake Holder Manager i RBAI JV, selskabet bag den nye Fjordforbindelse, er glad for samarbejdet med det lokale erhvervsliv:

- Samarbejdet med de lokale leverandører og Frederikssund Erhverv har for os været meget nyttigt og behageligt. Fra starten af har det været RBAI's ønske at få så mange lokale leverandører som muligt, da det sikrer en hurtig og fleksibel respons. Den strategi vil vi fortsætte.

- For os i brokonsortiet har det været en stor fordel at kunne bruge Greater Suppliers til at danne os et hurtigt overblik over de firmaer i området, der kunne være leverandører til os i forbindelse med projektet "Fjordforbindelsen Frederikssund".

Greater Suppliers, som Steen Pedersen omtaler, er et leverandørkatalog, der har til formål at synliggøre lokale og regionale virksomheder samt knytte bånd mellem det lokale erhvervsliv og de store projekters bygherrer og entreprenører. Du kan læse mere om Greater Suppliers lige her.

Du er også meget velkommen til at kontakte erhvervskonsulent i Frederikssund Erhverv, Pernille Krogh (pk@frederikssunderhverv.dk / tlf.: 26 79 10 68), for mere information om mulighederne for det lokale erhvervsliv under Greater Suppliers-paraplyen.