Kommuner på inspirationstur

Repræsentanter fra Vordingborg Kommune og Guldborgsund Kommune var fredag den 13. oktober på inspirationstur i Frederikssund.

Fredag d. 13. oktober

Årsagen var, at de to kommuner om kort tid står over for et projekt, der til forveksling ligner Fjordforbindelsen. Nemlig den nye Storstrømsbro.

Byggeriet af Storstrømsbroen, der skal skabe en ny og forbedret forbindelse mellem Sjælland og Falster, er i udbud i øjeblikket og skal ifølge planen bygges fra 2018 til 2022.

Guldborgsund Kommune og Vordingborg Kommune havde taget turen nordpå til Frederikssund for blandt andet at høre om Frederikssund Erhvervs erfaringer med Greater Suppliers, som er udviklet med det formål at sikre ordrer til de lokale virksomheder fra de store entreprenører, der arbejder i lokalområdet.

Derudover fik kommunernes repræsentanter nyttige informationer fra Frederikssund Kommune og brobyggerne fra RBAI JV om de muligheder og udfordringer, der er ved at tage imod og understøtte så store bygge- og anlægsprojekter med så mange folk fra både ind- og udland.

Direktør i Frederikssund Erhverv, Peter Bo Andersen, siger:

- Det er positivt, at vores og andres arbejde her i Frederikssund er blevet bemærket andre steder i landet. Vi er glade for at kunne dele nogen af de erfaringer, vi har draget i den seneste tid. Nogle af de udfordringer, som vi er stødt på undervejs, kan måske undgås i forbindelse med byggeriet af den nye Storstrømsbro ved, at vi vidensdeler.

I øvrigt er RBAI JV, der er i færd med at opføre Fjordforbindelsen, et af de fire internationale joint ventures, der har budt ind på opførslen af den kommende Storstrømsbro.