25 år med (cykel)styr på forretningen

Den har ligget der i en halv menneskealder - cykelforretningen i starten af gågaden i Frederikssund. Siden 1992 har der blot været én indehaver, og sammen med sine fem medarbejdere har han fortsat succes med salget af cykler, cykeltøj og -udstyr.

Onsdag d. 8. marts

Den 1. april 2017 kan Niels Harboe Jensen fejre 25-års jubilæum med at lange cykler i alle afskygninger over disken. Det markeres med aftenåbent til kl. 20 den 31. marts og med åbent hus den 1. april fra kl. 10-14. Begge dage vil der være forskellige aktiviteter og massive tilbud på udvalgte cykler.

Tre årsager til succesen

Niels Harboe Jensen har gennem årene formået at opretholde en succesfuld butik i gågaden, også når tiderne har været svære for detailhandlen.

Han fremhæver selv følgende tre grunde til det:

- Først og fremmest har jeg altid forsøgt at have en positiv indstilling. Både i forhold til mine kunder og medarbejdere, men også til omgivelserne og erhvervslivet omkring mig. At møde nye ting med positivt sind tror jeg meget på. Eksempelvis kan jeg se, at Sillebroen for mit vedkommende har trukket kunder til fra områder, jeg ikke selv ville kunne nå ud til.

- Og så har jeg gjort mit bedste for at yde en service, som lever op til folks forventninger. Når kunderne kommer for anden og tredje gang fra eksempelvis Hundested eller Veksø, så ved jeg, at det har virket.

- Sidst, men ikke mindst, så tror jeg, at det handler om at følge med tiden. Man er nødt til at sørge for, at butikken, varesortimentet og så videre er tidssvarende. Eksempelvis var jeg for længe om at droppe at sælge knallerter, men ellers har jeg hele tiden forsøgt at være på forkant med udviklingen.

Fra landmand til cykelsmed

Niels Harboe Jensen har ejet og drevet Fri Bikeshop i et kvart århundrede, siden han overtog forretningen fra svigerforældrene den 1. april 1992.

Det lå egentlig ikke i kortene, at Niels Harboe Jensen fra Jægerspris skulle blive cykelhandler. Som landmandssøn fra Egelundsgaard var det den vej, han forfulgte, da han efter en tid som Garderhusar blev ansat på Selsø Gods som landmand.

Men i stedet for at bruge sparepengene på sin egen gård, som ellers altid havde været drømmen, så opstod en anden mulighed.

Svigerforældrene ejede nemlig cykelforretningen på gågaden, og her fik Niels øjnene op for en anden, interessant branche.

- På det tidspunkt havde landbruget det rigtig svært, og det var risikabelt at satse opsparingen på at købe en gård. Samtidig kom jeg jo en del i cykelforretningen, og mine svigerforældre foreslog mig at arbejde der i en periode for at se, om ikke jobbet som cykelsmed kunne være noget for mig.

- Det viste sig at være et fag lige efter min smag, og der gik ikke længe, før vi aftalte, at jeg skulle overtage cykelforretningen helt.

Resten er historie, og her 25 år senere trives Niels Harboe Jensen fortsat som cykelsmed under eget tag i gågaden i Frederikssund.

 

Historien her er en del af vores nyhedsbrev for marts måned - se hele nyhedsbrevet her. Du tilmelder dig nyhedsbrevet ved at klikke her og udfylde felterne.