Ny analyse: Vilkår for vækst og erhvervsliv i Frederikssund

I starten af 2017 udkom VækstVilkår 2016, der er en situationsanalyse af vilkårene for vækst og erhvervslivet i Frederikssund Kommune. Analysen bygger på de nyeste data og er udarbejdet af Center for Vækstanalyse for Væksthus Hovedstadsregionen.

Onsdag d. 8. marts

Vi bringer her anaysens væsentligste konklusioner. Længere nede i artiklen finder du et link til den fulde analyse.

Beskæftigelse

Beskæftigelsen er over en bred kam steget med 4,6 % i Frederikssund Kommune siden 2010. Det svarer til 341 flere fuldtidslønmodtagerjob end i 2010. Den fremgang er kraftigere end i resten af landet, Region Hovedstaden undtaget.

Især brancherne bygge og anlæg samt industri har rykket. Frederikssunds bygge og anlægsvirksomheder har øget beskæftigelsen med 53 fuldtidsstillinger, mens industrivirksomhederne tegner sig for en stigning på hele 94 fuldtidsstillinger.

Værdiskabelse

Efter et fald i 2013 er værdiskabelsen i de private brancher i Frederikssund Kommune i de seneste år steget med 5,6 %.

Iværksætteri

I 2015 blev der i Frederikssund Kommune skabt 130 nye virksomheder, hvilket er en lavere etableringsrate end i resten af landet. Overlevelsesraten blandt de nystartede, lokale virksomheder er dog højere end gennemsnittet i Region Hovedstaden.

Eksport

Andelen af eksportvirksomheder i Frederikssund Kommune er noget lavere end i resten af landet. Det samme gælder for eksportens andel af produktionsværdien.

Dog er antallet af eksportvirksomheder steget med 13 % siden 2010.

Tilflytning

Tilflytningen til Frederikssund var større end fraflytningen i 2015. Folketallet steg med over 300 personer i 2015.

 

Hvis du har mod på at dykke yderligere ned i analysen, finder du den på Frederikssund Kommunes hjemmeside ved at klikke her.

 

Historien her er en del af vores nyhedsbrev for marts måned - se hele nyhedsbrevet her. Du tilmelder dig nyhedsbrevet ved at klikke her og udfylde felterne.