Nyt turismekoncept: ”Lokale Inviterer”

Det er meget oppe i tiden. Når vi rejser, vil vi gerne helt ind under huden på kulturen og det område, vi befinder os i. Vi vil ikke bare spises af med guidebogens seværdigheder, men bo, spise og tale med de lokale. På den måde kan vi opleve ”det ægte” Rom eksempelvis.

Onsdag d. 8. marts

Den trend kommer blandt andet til udtryk i Airbnb-konceptets globale succes. Her kan man som turist bo hos og være sammen med helt almindelige, lokale borgere verden over.

Den samme trend vil VisitFrederikssund nu forsøge at brede ud lokalt i og omkring Frederikssund.

Engagement fra lokale borgere

- Vi tror på, at vi kan øge tiltrækningskraften til hele Fjordlandet ved at aktivere og engagere lokale borgere i de besøgende, der kommer til vores område, siger Mette Seneca, der er udviklingschef for turisme og oplevelser i VisitFrederikssund under Frederikssund Erhverv.

Lokale i Frederikssund og omegn kan være med til at vise gæsterne det, som området og borgerne har at byde på og samtidig møde nye mennesker fra nær og fjern. Mette Seneca siger:

- ”Lokale Inviterer” er en enestående mulighed for at møde nye mennesker fra både Danmark og resten af verden - og måske få nye venner.

- Vi ved, at mange gæster udefra er meget interesserede i vores dagligdag som danskere, i vores kultur og måde at leve på. Derfor skal vi også blive bedre til at ”sælge” vores livsstil som en oplevelse.

De lokale borgere kan altså (hvis de vil) være med til at give besøgende en skøn oplevelse og samtidig lære nye kulturer og nye mennesker at kende.

Hvem kan være med?

Alle kan være vært i ”Lokale Inviterer” – både unge, gamle og alt midt imellem. Og man kan gøre og invitere til, hvad man har lyst til.

Måske er du god til at lave mad og vil gerne invitere på middag? Måske vil du og din familie gerne invitere en anden børnefamilie på tur? Måske ved du en masse om områdets historie eller har en båd og vil gerne sejle en tur med gæsterne på fjorden?

Værterne er ikke professionelle guider eller ansat af VisitFrederikssund, men blot ganske almindelige mennesker som kan se det berigende i at invitere besøgende indenfor i deres eget liv og gerne vil gøre en forskel for lokalsamfundet.

Det er planen, at VisitFrederikssund vil sætte vært og gæst i forbindelse med i hinanden via hjemmeside og sociale medier.

Interesserede borgere kan kontakte VisitFrederikssund ved at henvende sig på turistbureauet på Havnegade 5A i Frederikssund eller via tlf.: 47 31 06 85.

 

Historien her er en del af vores nyhedsbrev for marts måned - se hele nyhedsbrevet her. Du tilmelder dig nyhedsbrevet ved at klikke her og udfylde felterne.