Mere bæredygtighed kan give bedre bundlinje

Torsdag den 4. maj afholdte Frederikssund Klimaråd og Frederikssund Erhverv et morgenmøde om bæredygtighed. Mødets overordnede tema var, hvordan man kan investere i bæredygtighed i sin virksomhed, så det samtidig giver et positivt afkast på bundlinjen.

Torsdag d. 4. maj

Omkring 15 lokale virksomheder deltog i mødet, som blev afholdt på Femhøj i Gerlev. 

RUC-lektor Tyge Kjær gav virksomhederne viden om fremtidens energisamfund, og Kasper Larsen fra KLS PurePrint fortalte om, hvordan en cirkulær og bæredygtig strategi kan skabe vækst.

Senere på formiddagen var Sigurd Leth, direktør i solcelleproducenten Gaia Solar, på banen for at fortælle om solcelleteknologiens positive indflydelse på bundlinjetal og om, hvordan rettidig omhu i energiomstillingen er med til at konsolidere virksomheden.

Dagen blev rundet af med Mikkel Fjeldsø fra Sustain Solutions, der berettede om mulighederne for at finansiere investeringer i bæredygtige energiløsninger, uden at det påvirker virksomhedens udgiftsniveau. 

På kort sigt finansieres eksempelvis et solcelleanlæg ved at fastfryse de nuværende energiudgifter og bruge besparelsen på afdrag på anlægget, som så på længere sigt vil være betalt og herefter give markante energibesparelser.

Fokus på at hjælpe lokalt

Patrick Zaubitz, projektleder i Frederikssund Erhverv, siger:

- Mødet kom i stand efter et godt samarbejde med Frederikssund Klimaråd, og det er helt sikkert ikke det sidste arrangement, hvor vi sætter bæredygtighed på plakaten. 

Patrick Zaubitz er ligeledes ansvarlig for projektet Bæredygtig Bundlinje, som skal hjælpe det lokale erhvervsliv med at iværksætte en grøn omstilling, der også giver økonomisk mening.

- Vi ved, at fremtidens energiforsyning er nødt til at være mere bæredygtig, end det er tilfældet i dag. Derfor har vi i Frederikssund Erhverv fokus på at hjælpe de lokale virksomheder med at blive mere bæredygtige og samtidig få et positivt afkast på bundlinjen.

- Er man som lille eller mellemstor virksomhed med i Bæredygtig Bundlinje, får man gratis stillet ekspertise til rådighed, der gennemgår virksomhedens energiforbrug. Efterfølgende får man en række anbefalinger til bæredygtige løsninger, som også vil give en besparelse for virksomheden.

Se præsentation af mødets dagsorden og af Bæredygtig Bundlinje her.

Der er plads til 15 lokale, små og mellemstore virksomheder i Bæredygtig Bundlinje, og pt. er ni af pladserne besatte. Altså er der fortsat en mulighed for interesserede virksomheder, der kan se mulighederne i at få analyseret og optimeret deres energiforbrug og i sidste ende spare penge.

Læs meget mere om Bæredygtig Bundlinje her