Milepæl: Vinge Centrum er en realitet

Endnu en milliardinvestering er landet i Frederikssund og omegn. Aftalen om etableringen af Vinge Centrum blev i dag en realitet.

Fredag d. 23. juni

Det bliver AP Pension og MT Højgaard, der skal opføre de 150.000 etagemeter og den nye S-togsstation i Vinge Centrum, der samlet set bliver et af Danmarks absolut største byudviklingsprojekter.

Parterne satte sammen med Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen signaturer på aftalen på et pressemøde fredag i Vinge. Vinge Centrum og de omkringliggende boligområder vil med årene kunne øge indbyggertallet i Frederikssund Kommune med 20.000.

Frederikssund Erhvervs direktør, Peter Bo Andersen, udtaler:

- Det her er en kæmpe dag for Vinge og for hele vores område både kommunalt og regionalt. Vi ser det som det endelige gennembrud for udviklingen i Frederikssundfingeren.

- Milliardinvesteringen falder stort set samtidig med, at byggeriet af den nye Fjordforbindelse for alvor er sat i gang, og det er et tydeligt tegn på, at Frederikssund har fart på i disse år.

- Nu er det vores fornemste opgave at sikre, at det lokale erhvervsliv får størst mulig andel i opsvinget, blandt andet via Greater Suppliers, akkurat som er tilfældet ved brobyggeriet lige nu.

Leverandørkataloget Greater Suppliers er udviklet af Frederikssund Erhverv og har til formål at knytte bånd mellem bygherrer og entreprenører på de store bygge- og anlægsprojekter i området på den ene side og det lokale og regionale erhvervsliv på den anden side.