Bæredygtig Bundlinje har været "et los bagi"

12 lokale virksomheder har i løbet af Bæredygtig Bundlinjes projektforløb fået gratis konsulenthjælp til grønnere forretningsplaner og dermed sundere bundlinjer.

Fredag den 14. december

Som foreløbig afslutning på projektet inviterede Bæredygtig Bundlinje i starten af november til en workshop for de virksomheder, der har fået lavet en grøn forretningsmodel - og er klar til at gøre tanker til handling.

På workshoppen fortalte tehuset Chaya om deres arbejde med at blive mere bæredygtige, og COWI gav blandt andet inspiration til, hvordan man kan udvikle sin forretningsplan og iværksætte konkrete tiltag, der giver gode resultater i CO2-regnskabet.

Virksomhederne fik også mulighed for at sparre med ligesindede om udfordringer og muligheder, samt hvordan man mest fordelagtigt kan kommunikere en grønnere profil til kunderne.

Ifølge projektleder hos Frederikssund Erhverv, Patrick Zaubitz, er nøglen til at lykkes med en bæredygtig omstilling, at virksomhederne koncentrerer sig om arbejdet.

- Det er afgørende, at man som virksomhed dedikerer ressourcer og mennesker til at fokusere på arbejdet. Bæredygtige tiltag kræver overblik, facilitering, implementering og guidance, og det kan være svært at gennemføre i det daglige, hvor driften tager meget energi og tid.

Det budskab er gået rent igennem til de virksomheder, der var med på workshoppen.

Jakob Buus, der er direktør i Bautahøj Konferencecenter, har brugt deltagelsen i Bæredygtig Bundlinje som et skub i den grønne retning:

- For at sige det ret direkte har det været et los bagi at være med i projektet. Vi har været glade for hjælpen, men forventer ikke, at der kommer nogen og holder os i hånden fremover. Nu er det op til os selv at gøre planerne til virkelighed.

Bæredygtig Bundlinje har i løbet af projektets løbetid hjulpet lokale virksomheder med at blive grønnere gennem eksempelvis at udvikle produkter, der undgår affald, at genanvende ressourcer eller spare på materialer eller energi i din virksomhed.