Bæredygtig Bundlinje i fint selskab

Realdania udvalgte i maj måned de 100 bedste kommunale klimaprojekter. Bæredygtig Bundlinje, som Frederikssund er en del af, kom med i det fine selskab.

Mandag d. 4. juni

De udvalgte kommunale klimaprojekter er præsenteret i publikationen "Klima100", som du kan finde online her:

Klima100 (linket går direkte til siden, hvor Bæredygtig Bundlinje er omtalt).

Engagerede virksomheder i Frederikssund 

- Som en del af Bæredygtig Bundlinje er vi naturligvis glade for anerkendelsen fra Realdania, lyder det fra Patrick Zaubitz, projektleder i Frederikssund Erhverv.

- Bæredygtig Bundlinje er et vigtigt projekt for Frederikssund Erhverv, og vi er glade for den modtagelse, det har fået hos de lokale virksomheder. Vi har hurtigt fået "solgt" 14 af de 15 pladser, Frederikssund Kommune har til rådighed, og de udvalgte virksomheder har været engagerede hele vejen igennem.

Skulle der sidde en interesseret virksomhedsleder derude med ambitioner om en grønnere forretningsmodel og en sundere bundlinje, er der fortsat en enkelt plads ledig. 

Frederikssund Erhvervs 14 virksomheder, der har været eller er i gang med Bæredygtig Bundlinje, er:

- Restaurant Kalvø
- Handi Life Sport
- Kosakgårdens Slagteri
- Parkteatret
- Svanholm
- Frederikssund Bryghus
- B. Lunch
- Automobilforetningen Nordsjælland (Peugeot Frederikssund)
- Trasbo
- Jessen Print
- Femhøj
- Bautahøj
- DAMAX
- Chaya

Mere om Klima100

- Klima100 handler bl.a. om at anerkende de kommuner, der går forrest i klimakampen. Samtidig er den videndeling og udveksling af ideer og effektive løsninger, der kan ske mellem kommunerne, enormt vigtig. Det håber vi, den her kampagne kan bidrage til, så vi som samfund kan tage de næste vigtige skridt i den grønne omstilling, siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania.

I december 2017 efterlyste Realdania de 100 bedste klimaløsninger fra danske kommuner for at synliggøre alt det, kommunerne gør for at blive mere klimavenlige. De udvalgte projekter præsenteres i publikationen "Klima100", som blev lanceret den 23. maj 2018 for et internationalt publikum under Nordic Clean Energy Week i København.

Kommunerne kunne indsende projekter inden for 17 kategorier – fra vedvarende energi og energieffektivisering til byggeri og transport. Klimatilpasning er den kategori, hvor der blev indsendt flest projekter – hele 54, hvilket afspejler, at mange kommuner har et stort fokus på, hvordan man sikrer byerne mod de øgede vandmængder i byen som følge af voldsommere vejr.

De øvrige indsendte projekter angriber på forskellig vis årsagerne til klimaforandringerne, blandt andet gennem tiltag som energieffektivisering i kommunale bygninger samt bedre sortering og genanvendelse af affald. Alt sammen noget, der mindsker kommunernes klimaaftryk.