Bautahøj etablerer egen vinmark

Om to-tre år kan man nyde en delikat, mousserende vin ved den smukke udsigt på Bautahøj Kursuscenter. Det særlige ved det scenarie er, at vinen vil være produceret få meter derfra.

Onsdag d. 28. november

I løbet af efteråret har Bautahøj Kursuscenter i samarbejde med produktionsskolen i Skibby nemlig startet et projekt op, hvor der henover det næste års tid etableres en vinmark på Bautahøjs grund ved Kulhuse.

Jakob Buus, der er direktør for Bautahøj, fortæller:

- For os handler vinmarken om at skabe nogle unikke rammer for de kurser og konferencer, vi afholder. Egenproduceret vin er en naturlig udvidelse af vores fokus på nærhedsprincippet. Vi producerer i forvejen selv honning og prioriterer at købe så mange lokale råvarer som muligt.

- Vi bilder os ikke ind, at vi kommer til at skabe stor Bourgognevin, men vi skal nok komme til at producere en smagfuld, mousserende vin, der ikke bare er en gimmick.

Høj kvalitet fra produktionsskolen

Vinmarkens første etape er opsætning af hegn og espalier, og det arbejde færdiggjorde elever fra produktionsskolen i Skibby for nylig. Selve vinstokkene sættes til maj næste år.

- Vi er meget glade for, at produktionsskolen har været med på ideen om at anlægge en vinmark. Det har været et rigtig godt samarbejde indtil videre, og jeg er meget imponeret over kvaliteten af det arbejde, de har udført, lyder det fra Jakob Buus.

Druen, der plantes i Bautahøjs muld, er den tyske hvidvinsdrue Solaris. Det er en grøn druesort, som passer godt til det danske klima, da den er meget lidt modtagelig for meldug og vinskimmel. Samtidig modner den tidligt og opnår et relativt højt sukkerindhold.

Bautahøj regner man med, at de første brugbare Solaris-druer kan høstes to-tre år efter, at vinstokkene er sat. Kursus- og konferencecenteret ved Kulhuse har 29 konferencelokaler, 84 værelser, 90.000 m2 park, skov og strand.