Brenntag Biosector rykker på elevfronten

Brenntag Biosector i Frederikssund tager udfordringerne med fremtidens arbejdskraft alvorligt.

Torsdag d. 20. september

Senest har virksomheden deltaget aktivt i både Frederikssund Kommunes jobmesse og som Campusambassadør til den store CampusDag XL 2018.

Desuden er Brenntag Biosector netop blevet godkendt til at kunne have fire elever fra industrioperatøruddannelsen.

"Vi bør tage et socialt ansvar"

Virksomhedens indsats er en strategisk beslutning taget både med hjerte og hjerne, forklarer Bo Visti Hansen, der er Production Manager hos Brenntag Biosector.

- Først og fremmest synes vi, at vi har en pligt som lokal virksomhed at hjælpe folk ind på – eller tilbage på – arbejdsmarkedet. Der bør vi tage et socialt ansvar, og det gør vi også.

- Vi har eksempelvis lige haft en ung mand på et længere praktikophold. Det endte med, at vi kunne tilbyde ham en stilling, men der havde han allerede fået et job hos Loxam. Og det er sådan set lige så fint for os, som hvis vi selv ansætter ham.

Nedenunder den sociale indsats ligger også et mere håndgribeligt behov for arbejdskraft. Brenntag er vokset fra 30 til 90 medarbejdere på en håndfuld år, og der er derfor løbende behov for nye medarbejdere. Enten når nogen skifter job, går på pension, eller når der skal udvides.

- Vi er hele tiden nødt til at så nogen frø i forhold til at kunne få arbejdskraften, når vi får brug for den. Det gælder både i forhold til de ledige i kommunen, men i høj grad også over for de unge mennesker, der er ved at uddanne sig her i lokalområdet. Derfor giver det eksempelvis mening for os at engagere os i Campus Frederikssund, siger Bo Visti Hansen.

Nu godkendt til fire elever

Brenntag Biosector sætter handling bag de gode intentioner. Virksomheden er således for nylig blevet godkendt til at have fire industrioperatørelever.

Ordningen er strikket sammen således, at to medarbejdere fra virksomheden opkvalificeres via industrioperatøruddannelsen, mens to elever fra samme uddannelse er i praktik hos virksomheden samtidig.

- Uddannelsen som industrioperatør er en god grunduddannelse. Den tager otte måneder og giver et godt udgangspunkt for en karriere hos os. Vi kan derefter bygge videre på medarbejderne, så de bliver specialister i lige netop det, vi producerer.

Industrioperatøruddannelsen foregår hos Esnord i Hillerød, da den endnu ikke er "på plakaten" på Campus Frederikssund. Efter et 20-ugers grundforløb er eleverne i praktik i virksomheden.

- Som udgangspunkt vil vi gerne kunne tilbyde eleverne et job efter uddannelsen. Såfremt de passer ind på arbejdspladsen naturligvis. Helt overordnet set vil vi gerne klæde dem bedre på til at indgå på arbejdsmarkedet – og det gælder også vores eksisterende medarbejdere. Hvis vi ender med at sende dem videre til et job i en anden virksomhed, ser vi det også som en succes.

Om Brenntag Biosector 

Brenntag Biosector er et datterselskab til Brenntag Nordic i Ballerup.

På Elsenbakken i Frederikssund har virksomheden produceret adjuvans siden 1939. Adjuvans er et nødvendigt hjælpestof til vacciner. Brenntag Biosector har i skrivende stund 90 ansatte.