Brobyggeriet: Lokale ordrer for et tocifret millionbeløb

Et tocifret millionbeløb. Det er, hvad lokale og regionale virksomheder indtil videre har fået ordrer for i forbindelse med byggeriet af den nye Fjordforbindelse.

Onsdag d. 21. februar

Ordrerne er kommet i hus gennem leverandørværktøjet Greater Suppliers, der er udviklet af Frederikssund Erhverv.

Virksomheder som 3Byg, Helbo Hansen, Stark, Bautahøj, A.J Henriksen Shipping, Loxam, El-ABC, Wildon A/S, B-Lunch og Smartguard har alle fået større eller mindre ordrer i forbindelse med brobyggeriet. Og flere kan meget vel være på vej.

Søren Wallin, der er indkøbschef i selskabet RBAI JV, som bygger den nye bro over Roskilde Fjord, siger:

- Vi er meget glade for samarbejdet med virksomhederne. De har leveret varen, og det har desuden givet os muligheder for hurtig og fleksibel respons, når vi har haft behov for det.

- Det lokale erhvervsliv og Greater Suppliers har uden tvivl været et positivt bekendtskab, og vi har fortsat et ønske om, at få så mange lokale leverandører som muligt på brobyggeriet. Det er en klar strategi fra selskabets side.

"Erhvervslivet har bidt til bolle"

Bag de mange lokale ordrer gemmer der sig et tæt samarbejde - mellem brobyggere, Frederikssund Erhverv og virksomheder. Det fortæller erhvervskonsulent i Frederikssund Erhverv, Pernille Krogh, der i samme ombæring uddeler ros til erhvervslivet:

- Vi har været med til at skabe et tæt samarbejde med entreprenørerne på broen, og det har givet pote. Men det er vigtigt at understrege, at erhvervslivet virkelig har bidt til bolle og gjort en stor indsats for at opfylde kravene for at kunne levere til et milliardprojekt som Fjordforbindelsen. Det er bestemt ikke noget, der kommer af sig selv.

At de lokale virksomheder skal tænkes ind i de store bygge- og anlægsprojekter i området er ikke kun gældende for byggeriet på Fjordforbindelsen, lyder det:

- Vores håb og ambition med Greater Suppliers har fra starten været, at så mange byggekroner som muligt skulle tilfalde de lokale virksomheder. Det har fungeret godt på Fjordforbindelsen, men vil også kunne lægges ned over fremtidige bygge- og anlægsprojekter, slutter Pernille Krogh.

Du kan læse mere om Greater Suppliers her.