Folketingspolitikere på besøg

Tirsdag den 20. marts havde Frederikssund Erhverv inviteret pressen samt MF Pia Adelsteen og MF Kim Christiansen til Frederikssund. Formålet var at give en status på de forskellige bygge- og anlægsprojekter, herunder Vinge og brobyggeriet.

Tirsdag d. 20. marts

Sammen med blandt andre borgmester John Schmidt Andersen og fungerende viceborgmester og formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning, blev det til en hyggelig formiddag i det smukke vejr.

Undervejs gik snakken mellem mødets deltagere samt de fremmødte pressefolk. Emnerne var ikke overraskende den videre udvikling af Vinge-projektet, herunder den kommende S-togsstation, samt brobyggeriet og forlængelse af Frederikssundsmotorvejen. Plus det løse.

Klar støtte fra Adelsteen og Christiansen

Både MF Pia Adelsteen og MF Kim Christiansen kom undervejs med klare støtteerklæringer til Vinge-projektet. 

- Jeg glæder mig rigtig meget til at besøge området igen, og jeg kan se, at der sket rigtig meget, siden vi var her sidst, lød det fra Pia Adelsteen kort efter ankomsten til Vinge. Hun fortsatte:

- Det er afsindigt spændende (Vinge-projektet, red.). Vi kommer her faktisk med jævne mellemrum, og denne gang har vi så gjort det lidt mere officielt. Det er selvfølgelig med baggrund i debatten om stationsbyggeriet, der er så vigtigt. Hvis ikke stationen kommer, så bliver det bare ikke det projekt, det skal være. Derfor har vi også kæmpet for det og sørget for, at vilkårene er blevet en smule lempeligere, sådan at det kan blive til noget.

Også Kim Christiansen udtrykte begejstring for projektet:

- Jeg har fra starten syntes, at hele byudviklingsprojektet, stationen og så videre, var vanvittigt spændende. Derfor har jeg også været med til presse på på forskellig vis. Jeg vil også sige, at her på det seneste har det været en stort set enig politisk kreds, der alle synes, at vi skal videre med Vinge-projektet.

- Så har der været et lille bump på vejen, og det var vi selvfølgelig rigtig trætte af. Det tror jeg, at alle er. Det håndterer I lokalt, og det vil vi som sådan slet ikke blande os i. Vi har dog en tro på, at det går til den rigtige side. Ellers havde vi ikke gjort, som vi gjorde med den sidste beslutning om stadigvæk at bakke op om stationen og Vinge. 

Efter en spadseretur i Vinge, hvor der i øvrigt fortsat er gang i husbyggeriet, gik turen til byggepladsen ved den kommende Fjordforbindelse. Her viste projektchef i Vejdirektoratet, Henrik Vincentsen, rundt og fortalte om den nuværende status for brobyggeriet.

Fra Frederikssund Erhvervs side siger vi stor tak til MF Pia Adelsteen og MF Kim Christiansen for besøget. Også tak til Frederikssund Kommunes repræsentanter for at deltage.

Set med erhvervslivets briller sker der en masse positive ting i Frederikssund - det skal vi holde fast i og understøtte bedst muligt fremadrettet.