Karriereagenter knytter skolerne tættere på erhvervslivet

94 elever fra Trekløverskolen var i sidste uge "karriereagenter", der besøgte fem lokale virksomheder for at få mere viden om de lokale karrieremuligheder.

Torsdag d. 22. november

De fem lokale virksomheder, som folkeskoleeleverne besøgte, var Sillebroen Shopping, Koatek, FTZ, omsorgscentret Solgården og Scania Danmark.

I virksomhederne talte de unge mennesker med lærlinge, medarbejdere og chefer for at få det bedst mulige indblik i de mange karrieremuligheder, der ligger i den enkelte virksomhed.

Ugen sluttede med en karrieremesse på skolen, hvor eleverne skulle præsentere den virksomhed, de havde besøgt, i et ung-til-ung-perspektiv over for de andre elever.

Den bedste præsentation blev kåret som vinder.

Om karriereagenterne siger Jacob Dons, der er industriteknikerlærling hos Koatek:

- Det er en rigtig god idé, både rent undervisningsdidaktisk, men endnu mere i forhold til at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det at de unge skal forholde sig til, hvordan de vil fortælle en jævnaldrende om det her, gør, at de reflekterer mere over det, og det tror jeg er en god mental øvelse. Måske er det ikke lige noget for dem selv, men så går de tilbage og fortæller en kammerat om det. Vi havde besøg af en af de unges storebror onsdag, som havde hørt lillebroren fortælle om Koatek og vores arbejde, og det havde gjort ham interesseret.

En af karriereagenterne er 15-årige Selin Yildiz fra 9. X. Sammen med sin gruppe har Selin Yildiz besøgt Sillebroen og været rundt i forretningerne for at tale med medarbejderne. Hun fortæller:

- Det har været en ret spændende uge – i starten ville jeg have en gymnasial uddannelse, men jeg har fundet ud af, at en erhvervsuddannelse åbner døre til mange ting, så nu vil jeg gerne have en erhvervsuddannelse.

 

En del af FUEL

Karriereagenterne er en del af projekt FUEL, der arbejder på at få flere unge til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. FUEL er et samarbejde mellem Knord, Esnord, TEC, SOPU, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Kommune.

Fuel er støttet af Den Europæiske Socialfond og Vækstforum Hovedstaden.

Foto og citater venligst udlånt af Frederikssund Kommune.