Kloge Hænder bliver mere end dobbelt så stort

Onsdag den 4. april 2018 løber kampagnen Kloge Hænder atter over Frederikssund og omegn. Denne gang er der mere end dobbelt så mange virksomheder og skoleelever med som i 2017.

Tirsdag d. 27. marts

I 2017 rullede Kloge Hænder-kampagnen første gang hen over Frederikssund Kommune. Og allerede sidste år var opbakningen blandt de lokale virksomheder og skoler imponerende. I år bliver kampagnedagen dog markant større.

Ikke færre end ni lokale virksomheder og 160 skoleelever fra tre forskellige skoler i kommunen deltager denne gang i Kloge Hænder.

Eleverne fordeles på de forskellige virksomheder, og sammen med deres undervisere skal de præsenteres for alt det, det lokale erhvervsliv har at byde på.

Pernille Krogh fra Frederikssund Erhverv siger:

- Ved at knytte skolerne og erhvervslivet tættere sammen, kan vi i fællesskab oplyse de unge om de muligheder, der ligger i de lokale virksomheder. Det kan eksempelvis være en praktikplads eller et studiejob, men det kan også være en elevplads eller en egentlig karriere på længere sigt.

- De lokale virksomheder har brug for arbejdskraften, og det kan de unge mennesker drage fordel af. Som lokalsamfund er der meget at vinde ved at få skabt en stærkere fødekæde fra de lokale uddannelser til det lokale erhvervsliv.

Forinden selve kampagnedagen den 4. april har eleverne sammen med deres undervisere forberedt sig på besøgene hos de enkelte virksomheder. Tilbage i november 2017 mødtes uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet tillige til en workshop på Ådalens Skole for at forventningsafstemme og forberede sig sammen på Kloge Hænder 2018.

De deltagende virksomheder er:

- 3Byg
- Bang Nielsen A/S
- El-ABC A/S
- Husmer Glas & Facade
- Mountain Top Industries
- Brenntag Biosector
- Bautahøj
- Procom
- Topsil

De deltagende skoler er:

- Ådalens Skole
- Baunehøj Efterskole
- Slotsparkens Friskole

 

Om Kloge Hænder

Kloge Hænder-kampagnen har til formål at inspirere skoleelever til en faglært fremtid. Nærmere bestemt bliver skoleelever fra 7.-10. klasse præsenteret for de mange muligheder, der ligger i det at være faglært. Virksomheder landet over mangler kloge hænder, og ved at styrke båndet mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne er det håbet, at flere unge vil vælge en erhvervsuddannelse.