Ny lokalradio har fået en god start

Måske er din bilradio allerede tunet ind på 107,5 MHz, så du kan nyde den reklamefrie musik og temaprogrammerne?

Mandag d. 17. december

På den nævnte frekvens finder du den relativt nye lokalradio Mix FM. Radiostationen sender 24/7 fra lokaler på Industrivej i Slangerup.

Vil lave noget for lokalområdet – også erhvervet

Det kan virke lidt anakronistisk at starte en lokalradio op i 2018, hvor mange små medier opkøbes, og radiobranchen er presset af blandt andet et hav af populære podcasts. Ikke desto mindre så Mix FM dagens lys for knapt et år siden – og radioen har fået en god start.

- Vi har indikationer på, at mange allerede lytter til os. Vi får gode tilbagemeldinger på Facebook, og vi kan se på deltagelsen i vores SMS-konkurrencer, at lyttertallene er stigende. Ideen til at starte en ny lokalradio opstod, da vi syntes, at der manglede et alternativ til de kommercielle stationer, hvor det hele efterhånden går op i reklamer. Sådan lyder det fra Michael Skovgaard, der er en af de centrale figurer hos Mix FM. Blandt andet ejer han radioens sendetilladelse.

- Vores tanke er dels at spille en masse god og reklamefri musik og dels at lave nogle taleprogrammer, der har et lokalt udgangspunkt. Det mener vi, der er plads til.

I løbet af 2019 har Mix FM desuden planer om at lave en række erhvervsportrætter af personer og virksomheder i lokalområdet.

Udgifterne til Mix FM er primært finansieret af en pulje fra Kulturministeriet samt af nogle få sponsorer. Kravet for at modtage støtte er produktion af mindst én times lokalstof om ugen. Det overholder MIX FM klart, da der ud over musikken er flere kulturprogrammer og interviews hver uge.

Frivillighed bærer radioen

Bag Mix FM står en gruppe radioentusiaster, der har det til fælles, at de brænder for at lave radio. Flere af dem har tidligere lavet radio på både frivillige og kommercielle radiostationer.

- Vi startede op på slaget 12 sidste nytårsaften, så vi har været i gang snart et år. Det er gået stærkt, men det kræver også en masse timer at starte en ny radiostation op. Vi er alle frivillige og har jobs ved siden af. Så det er en hobbybeskæftigelse, men derfor går vi stadig meget op i at lave noget ordentlig radio, siger Michael Skovgaard.

Mix FM tæller 13-14 frivillige personer, der hver især bidrager til, at der kan sendes radio døgnet rundt syv dage om ugen fra studiet i Slangerup. Gruppen fordeler opgaverne mellem sig, så alle kan lave det, de brænder for.

- Det er ikke os alle, der ønsker at være "på". Nogen vil hellere rode med teknikken eller på anden vis arbejde i kulissen, og det er lige så vigtigt som at være vært. Men overordnet set kunne vi godt bruge nogle flere interesserede, der har lyst til at lave radio.

Indstil din radio på 107,5 MHz eller følg med i nyt fra radioen på deres Facebookside.