Opskriften på fire års gazellefangst

CPH Trucking er igen i 2018 en af Børsens gazeller. Det er fjerde år i træk, at den relativt nystartede transportvirksomhed høster den hæder.

Mandag den 29. oktober

Men hvad er det – ud over overskud og vækst – der er årsagen til succesen for familievirksomheden fra Skuldelev?

- Stædighed, lyder det korte svar fra Steen Larsen, der ejer og driver CPH Trucking sammen med konen Merethe.

- Når vi sætter os noget for, så gennemfører vi det. Ingen af os i familien er bange for at arbejde hårdt, hvis vi har et mål, vi skal nå.

Siden starten i 2010, hvor Steen begyndte med én lastbil, er det gået stærkt. I dag har CPH Trucking en transportflåde på i alt 30 lastbiler – og fem nye biler kommer til i januar 2019.


286 procent

I 2017 opnåede CPH Trucking en vækst på hele 286 procent. Den imponerende udvikling er langt fra kommet af sig selv. Størstedelen af indtægterne er geninvesteret i virksomheden - eksempelvis i nye biler, flere medarbejdere eller bedre faciliteter.

- Det er dyrt at vækste i det tempo, vi har gjort. F.eks. koster det os minimum 150.000 kroner, før en ny lastbil begynder at tjene penge ind. Vi har ingen bank i ryggen, så vi har tjent alle pengene hjem først og så investeret dem i virksomheden, siger Steen Larsen.

Ud over villigheden til at geninvestere de tjente kroner har fremgangen krævet adskillige timers stenhårdt arbejde i en konkurrencepræget branche, hvor CPH Trucking – stadigvæk – er en af de mindre fisk.

- Vi er oppe mod nogle store firmaer, som ikke altid er vilde med, at der kommer en som os farende. Men vi kan mærke, at flere og flere kunder vælger os til. Vi har fra starten gået de ekstra meter for at overbevise kunderne om, at vi er til at stole på. Vi leverer altid det aftalte, og det kræver nogle gange en ekstraordinær indsats fra os eller vores chauffører.

CPH Trucking kørte i de første leveår ofte som underleverandør for nogle af de større transportvirksomheder, men de senere år er virksomheden altså lykkedes med at tiltrække egne kunder. Det er for det første en bedre forretning, og for det andet gør det dem uafhængige af de større virksomheders gøren og laden.


Fra én medarbejder til 32

CPH Trucking har i skrivende stund 32 medarbejdere på lønningslisten. At gå fra at være få til mange medarbejdere kræver sit af en virksomhedsleder. Det har Steen Larsen da også mærket.

- Når man lige pludselig er mere end 30 ansatte, er det en anden måde at drive virksomhed på. Du kan ikke være nede i hver enkelt detalje, som jeg var i starten. Man skal være i stand til at give noget ansvar fra sig, ellers knækker man nakken. Men det er ikke let.

Strategien for de kommende år er yderligere vækst. Selvom CPH Trucking efterhånden har nået en pæn størrelse, vil Steen videre.

- Når det bliver for rutinepræget, så keder han sig. Så han søger hele tiden nye udfordringer, siger konen Merethe. Steen supplerer:

- Det er rigtigt. Det er sjovere, når det hele er lidt stramt, og vi har travlt. Og vi skal være større endnu.

For at muliggøre virksomhedens næste skridt er parret så småt ved at søge efter nye medarbejdere til for eksempel at hjælpe med administration. En ny, professionel bestyrelse er også på tegnebrættet, fortæller Steen.


Næste generation er klar

CPH Trucking er en klassisk familievirksomhed, hvor også Steen og Merethes sønner, Aksel og Rasmus, er en aktiv del af virksomheden.

Sønnerne på henholdsvis 20 og 22 år kører begge som chauffører for Steen. Planen ligger klar: Sønnerne skal på et tidspunkt overtage virksomheden.

- De er jo flasket op med biler og transport. Først på autoværkstedet, vi ejede, og så her i CPH Trucking. De har begge vist interesse for det, og jeg håber da, at de fortsat har lyst til at drive det her videre, når den tid kommer.

Den yngste søn Aksel er nu kommet ind på kontoret. Han er netop færdig med en tur, hvor han har haft en ny medarbejder med på passagersædet. Om fremtiden som ejer siger han selv:

- Altså, vi har altid været en del af firmaet, så det føles meget naturligt, at vi på en eller anden måde skal overtage på et tidspunkt.


Om CPH Trucking

Virksomheden blev startet af Steen Larsen i 2010 i Skuldelev. Forinden drev han familiens autoværksted i Ølstykke. Sammen med en kunde fra autoværkstedet dannede han transportfirmaet CPH Trucking, der havde to biler til at starte med. I 2014 blev partneren købt ud.

Senere har CPH Trucking udvidet med kontor- og værkstedsfaciliteter i Værebro, Ølstykke.

CPH Trucking har en flåde på 30 lastbiler. Fem flere kommer til i januar 2019. Virksomheden transporterer alt fra jord og grus til skibscontainere og har desuden et stort værksted i Værebro, hvor de også servicerer og reparerer andres busser og lastbiler.

CPH Trucking har fået Børsens Gazellepris i 2015, 2016, 2017 og 2018. Gazelleprisen kræver minimum fire års overskud i træk og en vækst i det forgangne år på mindst 100 procent.