Procom vokser: Udvider produktionen til Mexico

Procom A/S har indtil videre produceret deres antenner på Smedetoften i Frederikssund samt i de engelske datterselskaber Jaybeam Wireless og Skymasts. Nu udvides produktionen til Mexico.

Fredag d. 23. februar

De kommende produktionsfaciliteter på grænsen til USA er en del af fremtidens vækststrategi for Procom.

Det fortæller virksomhedens relativt nye CEO, Mette Brink:

- Vi har en ambition om at udvide vores markedsandel i USA. Vi kan se, at der er efterspørgsel på vores produkter og et stort uudnyttet vækstpotentiale. For at indfri det potentiale er det afgørende, at vi kan servicere markedet bedre og sikre kort leveringstid. Derfor giver det rigtig god mening for os at åbne produktion tæt på USA.

Mette Brink understreger i samme åndedrag, at der ikke er tale om udflytning af de nuværende produktioner i Frederikssund og England, men om en udvidelse.

- Vi flytter ikke produktionen, men udvider den. Vores hovedmarked er fortsat Europa, og vi forventer faktisk, at den øgede tilstedeværelse på det amerikanske marked vil smitte positivt af på produktionen i Frederikssund og i England.

Mette Brink beretter, at den kommende produktionsenhed i Mexico startes op allerede i 2018. Når det kan gå så stærkt, skyldes det de amerikanske ejere - Amphenol.

- Vi er jo en underafdeling (Amphenol Private Networks, red.) i en meget stor koncern med fabrikker i det meste af verden. Vi regner derfor med at starte produktion op på en eksisterende Amphenol-fabrik i det nordlige Mexico, der har ledig kapacitet. Det gør, at vi meget hurtigt kan være i gang.

Tæt på 98 % af Procoms omsætning kommer fra eksport, primært til europæiske lande. I fremtiden forventes det, at USA vil udgøre en støt stigende del af indtægterne.

Store sko at udfylde

Mette Brink har været CEO for Amphenol Private Networks, herunder Procom A/S i Frederikssund, i knapt et år. Hun har 1-års jubilæum den 1. marts 2018 efter at have overtaget tøjlerne fra Peter Borregaard, der i mange år var synonym med virksomheden på Smedetoften og en markant erhvervsperson.

Oven på det gamle pengeskab på Mette Brinks kontor står der fortsat en indrammet artikel fra Frederiksborg Amts Avis. Den er fra dengang, Peter Borregaard flyttede Procom fra Gørløse til Frederikssund.

- Jeg har med vilje ladet artiklen stå fremme, fordi vi skal have fortidens knowhow med ind i fremtiden, siger Mette Brink.

- Peter har udviklet Procom med imponerende succes gennem en årrække og har været meget vellidt i og uden for virksomheden. Derfor er jeg også glad for processen op til min ansættelse, hvor Peter pegede på mig som sin afløser. Jeg blev netop tiltrukket af det værdisæt, som Peter har tegnet Procom med. Og så selvfølgelig også af det vækstpotentiale, der er skabt af ham og de øvrige medarbejdere gennem årene.

- Der er ingen tvivl om, at jeg har haft store sko at udfylde. Det har været en stejl læringskurve, men medarbejderne har alle været fantastiske til at hjælpe mig i gang og føre mig ind i de forskellige aspekter af virksomheden.

Som noget særligt ved Procom nævner Mette Brink den mangfoldighed, der kendetegner virksomheden.

- Vi har 16 forskellige nationaliteter ansat her i Frederikssund alene. Det kræver rummelighed og et stærkt samarbejde på tværs at håndtere den diversitet. Det er vi stolte over at kunne, og vi ser det som en klar styrke med den mangfoldighed af mennesker. Samlet set gør det os skarpere og bedre som organisation.

Amphenol Private Networks, som Mette Brink er CEO for, har i alt 200 ansatte. Heraf arbejder de 130 på Procom i Frederikssund. Virksomheden producerer trådløse antenner og kommunikationsudstyr, der blandt andet anvendes af redningstjenester, politienheder og Formel 1-teams verden over.

Du kan læse mere om virksomheden her.