Realitet: Nyt fællesmagasin i Vinge til 263 mio. kroner

Gode nyheder for den videre udvikling af Vinge by. Slots- og Kulturstyrelsen har netop valgt den totalentreprenør, der skal bygge deres nye fællesmagasin i Vinge.

Mandag d. 17. september

Det er DS Flexhal, der har landet ordren på i alt 263 mio. kroner.

- I Slots- og Kulturstyrelsen ser vi meget frem til at komme i gang med byggeriet. Magasinerne vil skabe en sikker og optimal ramme om kulturarven fra to store institutioner, og magasinerne vil, når de står færdige, rumme stort set alle typer af genstande fra knappenåle og kanoer til hestevogne, manuskripter og førsteudgaver af sjælden litteratur, som har national betydning, siger enhedschef for Projektering og Projektledelse Ann-Pia Puggaard.

Det nye fællesmagasin i Vinge bliver på i alt 24.300 kvadratmeter, heraf dækker selve bygningerne et areal på 17.300 kvadratmeter. Det er altså et markant byggeri, der snart igangsættes i Vinge.

Fællesmagasinet skal opbevare genstande og litteratur af national betydning. Det er arkitektvirksomheden Gottlieb Paludan Architects, der har tegnet det nye fællesmagasin.

Slots- og Kulturstyrelsen regner med, at byggeriet kan gå i gang i efteråret 2019, mens fællesmagasinet skal være klar til brug i 2021.