Restaurant Toldboden fortsætter flot fremgang

Cecilie og Steffen kunne den 15. juni 2018 fejre tre års jubilæum som indehavere af Restaurant Toldboden i Frederikssund. Siden det unge par overtog forpagtningen, er udviklingen kun gået én vej: Fremad.

Onsdag d. 29. august

Et antal restaurantgæster, der er mere end syvdoblet (!) fortæller sit tydelige sprog om en særdeles populær restaurant i lokalområdet.

Udviklingen, der blev vendt

- Vi overtog en forretning, der ikke gik særlig godt og måske ikke havde det bedste ry. Det var egentlig ikke det bedste udgangspunkt for os, men vi håbede på at kunne vende udviklingen, fortæller den ene halvdel af det succesfulde restaurantpar, Cecilie Jacobsen.

- Heldigvis oplevede vi allerede fra starten stor opbakning fra især de lokale borgere. Faktisk blev vi taget lidt med bukserne nede, for vi havde ikke ansat personale nok til at starte med, da vi ikke regnede med så mange gæster i den første tid.

Cecilie har på dagen for interviewet midlertidigt afbrudt barslen med parrets første barn. Der er travlt i restauranten, så hun må trække i arbejdstøjet og overlade baby til mormor for en enkelt dag.

Kvalitet frem for alt

Hvis Cecilie og Steffen kun må bruge ét ord til at beskrive årsagen til restaurantens positive udvikling, er der ingen vaklen i geledderne: Kvalitet. Cecilie Jacobsen uddyber:

- Fra starten besluttede vi at sætte kvaliteten over alt andet. Folk skal have en god oplevelse frem for alt – og så håber vi selvfølgelig på, at de kommer igen en anden gang. Der spiller vores fantastiske personale en stor rolle. Vi havde på ingen måde kunne vende udviklingen uden dem.

Den stålsatte fokus på kvalitet i råvarer, indretning og betjening har givet Restaurant Toldboden mange gengangere og nye besøgende.

Men kvalitetskravene betyder også, at de er nødt til at sige nej til bordbestillinger. Det er ikke med parrets gode vilje, men et strategisk valg for at kunne opretholde den rette kvalitet hele vejen rundt.

- Desværre må vi ret ofte sig pænt nej til folk, der ringer for at bestille bord. Vi kunne måske godt tage flere ind, men så ville vi være nødt til at gå på kompromis med den oplevelse, vores gæster får, og det vil vi ikke. Det er ikke altid lige populært, når vi desværre må sige nej, men vi prøver på at forklare årsagen så godt som muligt. Som regel kan folk godt se fornuften i det.

Kvaliteten, der gennemsyrer Restaurant Toldboden har ikke kun ført til, at Cecilie og Steffen i dag har syv-otte gange så mange daglige gæster, som da de startede. Det har også kastet medvirken i restaurantkonkurrencen "Bedst på Sjælland" af sig. Her nåede Restaurant Toldboden en flot semifinaleplads tilbage i marts måned.

Om Restaurant Toldboden

Restaurant Toldboden ligger smukt ud til Frederikssund Havn. Etablissementet drives af parret Cecilie og Steffen, der er bosat i Jyllinge. I restauranten får man lækker mad i ny-nordisk stil med brasseriretter, bøffer og godt smørrebrød. De smørstegte rødspætter til frokost er en af signaturretterne.

På førstesalen er der flot udsigt over havnen. Her huser man primært selskaber. Kapaciteten i selve restaurant, inklusive udeområdet, er på cirka 150 frokostgæster og 100 gæster til aftensmad.

Restaurant Toldboden har i alt 12 ansatte plus et hav af deltidstjenere. Den 1. september ansætter Cecilie og Steffen tillige en smørrebrødsjomfru, der skal være med til at udvikle frokostkortet.

Strategien for Restaurant Toldboden går i al sin enkelthed ud på at lave mest mulig mad fra bunden og give gæsterne den bedst mulige oplevelse. Alle skal mødes i øjenhøjde.

Mere info på toldboden.nu.

Fotos: Lokalavisen Frederikssund og Restaurant Toldboden.