Skal løfte 50.000 ton beton til den nye Fjordforbindelse

A. Henriksen Shipping har fået en - på flere måder - stor ordre hos brobyggerne fra RBAI JV. Ordren består i at løfte intet mindre end 50.000 ton beton.

Mandag d. 15. januar

Shippingselskabet skal med en nyindkøbt mobilkran løfte de 492 broelementer fra skibe, som anløber havnen i Frederiksværk. Betonelementerne bliver losset til kajen, og i løbet af nogle dage losses de over på en flåde af blokvogne.

Blokvognene transporterer herefter de op mod 110 ton tunge broelementer til byggepladsen ved den kommende Fjordforbindelse.

- Vi er rigtig glade for ordren. Den har været medvirkende til, at vi har kunnet investere i det, der nu er Sjællands største mobilhavnekran (se foto nederst i artiklen).

- Den har en løftekapacitet på op til 144 ton, og det er altså den, der skal losse betonelementerne fra skibet og over på blokvognene, siger Teddy Folmer, der er direktør i A. Henriksen Shipping med hovedkontor i Hundested.

Større løftekapacitet var nødvendig

De enorme betonelementer til broen støbes i Polen og ankommer til havnen i Frederiksværk 12 styk ad gangen. A. Henriksen Shippings mobilkran køres herefter i position, og losningen fra skibet sættes i gang.

Løfteopgaven bliver fordelt på i alt 41 skibsanløb over en periode på otte-ni måneder.

Teddy Folmer fortæller, at det var nødvendigt at investere i den nye kran for at få ordren. Den kran, som virksomheden hidtil har opereret på havnen i Frederiksværk, har nemlig ”kun” en maksimal løftekapacitet på 104 ton. Med to meget kraftige kraner på kajen er A. Henriksen Shipping nu godt rustet til at løse fremtidige løfteopgaver.

Du kan se et videoindslag om den nye, enorme mobilkran på virksomhedens hjemmeside (nederste video).

En del af et stærkt erhvervsfællesskab

A. Henriksen Shippings ordre er kommet i hus via Frederikssund Erhvervs leverandørværktøj Greater Suppliers. Om det siger Teddy Folmer:

- Vi har været meget tilfredse med konceptet (Greater Suppliers, red.). Selv om vi ligger i en anden kommune, har vi følt os taget utrolig godt imod. Vi er blevet en del af et stærkt erhvervsfællesskab i Frederikssund Erhverv, lyder det.

- For et par år siden blev vi opmærksomme på, at det kommende brobyggeri muligvis kunne være relevant for os at kigge nærmere på. Vi anede dog ikke, hvor vi skulle henvende os, og der har Frederikssund Erhverv været en værdifuld mellemmand, som også har afholdt nogle gode arrangementer for os virksomheder.

A. Henriksen Shipping er medlem af Frederikssund Erhverv og har siden 2015 været en del af Greater Suppliers.

A. Henriksen Shipping - kran, stor

Den nye kæmpekran LHM 550 på kajen i Frederiksværk Havn. Det er denne kran, der skal løfte de 492 betonelementer til den kommende Fjordforbindelse over på flåden af blokvogne. Foto: A. Henriksen Shipping.