Verden har fået øje på Frederikssunds virksomheder

Det går godt for erhvervslivet i Frederikssund og omegn. Så godt at flere af kommunens større virksomheder de senere år har udvidet eller er blevet opkøbt – de fleste af dem af internationale koncerner.

Onsdag d. 25. april

Procom A/S, Topsil, Roth North Europe, Teledyne-Reson, Mountain Top Industries og Brenntag Biosector er blandt de lokale virksomheder, der har oplevet den øgede, internationale opmærksomhed.

Det kunne godt ligne en tendens, og den tese er direktør i Frederikssund Erhverv, Peter Bo Andersen, enig i:

- For mig at se er det ikke tilfældigt, at så mange virksomheder her i Frederikssund Kommune er blevet fundet interessante af meget store koncerner og kapitalfonde udefra.

- Det skyldes blandt andet, at en del af vores produktionsvirksomheder er globale nichevirksomheder med et meget højt kvalitetsniveau på deres produkter. Virksomhederne har været dygtige til at specialisere sig og blive verdensførende på netop deres område. Udlandet har i den grad fået øje på Frederikssund, og det er særdeles positivt, lyder det fra Peter Bo Andersen.

En stærk, lokal tilstedeværelse er vigtig

Fælles for virksomhederne er, at de som udgangspunkt bliver liggende i Frederikssund. Et par af dem planlægger endda at udvide produktionen lokalt.

Som eksempel er der kun en uges tid til, at Roth North Europe udvider deres produktion og lagerfaciliteter markant.

- For erhvervslivet og for kommunen som helhed betyder det rigtig meget, at de store virksomheder fortsat har en stærk tilstedeværelse lokalt. Det er blandt andet en hel del arbejdspladser, det drejer sig om. Hvis virksomhederne blot blev opkøbt, og produktionen flyttet til Baltikum eller Asien, ville det være en anden historie.

- Men det er heldigvis ikke tilfældet. Det viser, at virksomhederne har opbygget en effektiv og konkurrencedygtig forretning, som det kan betale sig at investere i, forklarer Peter Bo Andersen.

De globale nichevirksomheder er…

Procom A/S på Smedetoften er blevet opkøbt af den amerikanske kæmpekoncern Amphenol. Produktionen af antenner bevares og udbygges i Frederikssund, og virksomheden, med CEO Mette Brink i spidsen, er også i gang med at starte ny produktion op i Mexico.

Topsil på Siliciumvej i Haldor Topsøe Park er blevet opkøbt af GlobalWafers Co., Ltd. fra Taiwan. Topsil er en af verdens førende leverandører af ultrarent silicium, der bruges som ledermateriale i elektroniske komponenter verden over.

Roth Nordic på Centervej er blevet til Roth North Europe, da man med de tyske ejere fra koncernen Roth Industries i ryggen udvider både produktion og lagerfaciliteter i Frederikssund i løbet af 2018. Roth North Europe leverer nu rørsystemer til gulvvarme og brugsvand til byggebranchen i hele Nordeuropa.

Teledyne-Reson blev i 2013 opkøbt af den amerikanske koncern Teledyne. Virksomheden i Slangerup udvikler og sælger højteknologisk sonarudstyr til blandt andet forskningsverdenen, militæret samt offshore-virksomheder.

Mountain Top Industries blev sidste år opkøbt af kapitalfonden Axcel. Virksomheden beliggende i Pederholmsparken i Frederikssund har gennem en årrække haft kæmpe succes med at designe og sælge specialudstyr til pickuptrucks.

Brenntag Biosector, der er en af verdens førende producenter af adjuvanter til vacciner, ejes af den tyske kemigigant Brenntag.

NB. Til slut skal det bemærkes, at Frederikssund Kommunes to største virksomheder, Haldor Topsøe og Co-Ro A/S, er de største internationalt engagerede virksomheder i området – dog med fuldt dansk ejerskab.