Vil skabe et kulturelt samlingssted i Frederikssund

Den gamle Park Biograf hedder nu Parkteatret og er på vej til at vokse sig meget større. Både hvad angår kvadratmeter og kulturelle tilbud.

Mandag d. 26. februar

Parkteatret kommer efter en gennemgående renovering og større udvidelse til at bestå af en biograf, et egnsteater og et spisehus.

Bag de ambitiøse planer står parret Karen Nielsen og Claus Malta Nielsen, der for to år siden overtog Park Bio i Frederikssund. Siden da har parret haft travlt med at tænke store tanker - og føre dem ud i livet.

- Vi har boet i byen i 21 år og har længe cirklet om den gamle biografbygning og synes, at den var fantastisk flot og interessant. Vi synes, at der mangler et kulturelt samlingssted og et rigtigt, fysisk, teater i kommunen. Det har vi haft en fælles drøm om at skabe, siger Karen Nielsen, der i forvejen driver det turnerende teater, TeaterTasken.

Parret købte biografbygningen af de tidligere ejere, Frost-familien, og har siden brugt egne midler på at igangsætte ombygningen. Alle ændringer og tilføjelser samt alt nyt interiør er tro mod bygningens oprindelige funkisstil.

Ud over en ny scene, et nyt indgangsparti og professionelle køkkenfaciliteter vil den massive ombygning også åbne bygningen op ud til Ådalen, der ligger lige bag den eksisterende biografbygning.

- Vores håb er, at Parkteatret i fremtiden kan være med til at samle kommunen og gøre den endnu mere attraktiv at bo i og flytte til. En provinskommune som Frederikssund skal have sit eget, selvstændige kulturliv, og det vil vi meget gerne styrke med en central kulturinstitution. Også ved at samarbejde med erhvervslivet og andre kulturtilbud, fortæller Claus Malta Nielsen.

Det nye Parkteater er tegnet af arkitekt Stine Nyegaard, der er kendt for det nye frihedsmuseum og museet i Vordingborg.

Du kan se arkitektens planskitse over det kommende Parkteater i Frederikssund ved at klikke her.

Sponsorér en kyssesofa

De næste etaper af Parkteatrets ombygning og udvidelse skal finansieres dels af fondsmidler og dels af salg af folkeaktier og sponsorater.

Derfor håber parret på opbakning fra det lokale erhvervsliv, siger Claus Malta Nielsen:

- Vi har valgt at tilbyde folkeaktier og sponsorater i teatret. Både for at få økonomisk støtte til ombygningen, men også for at skabe ejerskab hos det lokale publikum. Vi ser meget gerne, at det bliver hele områdets teater.

- Derfor håber vi også på, at det lokale erhvervsliv vil bakke os op. Vi har forskellige muligheder for guld-, sølv- og bronzesponsorater, og man kan allerede nu booke et sponsorat på en af de kommende kyssesofaer i biografen. Vi kalder konceptet ”Giv et kys til kulturen”.

- Hvis man vælger at reklamere hos os eller indgå et sponsorat, vil man selvfølgelig få reklame for pengene og samtidig vise, at man støtter kulturen.

Parret fortæller, at målet i biografen er kun at have lokale reklamer på lærredet.

Socialøkonomisk virksomhed

Bag Parkteatrets tre ben (biograf, teater og spisested) gemmer der sig en socialøkonomisk virksomhed.

Det er nemlig tanken, at Parkteatret i overvejende grad skal drives af ansatte, der på grund af sociale problemer eller fysiske og psykiske handicap har svært ved at få et almindeligt arbejde.

Karen og Claus har allerede en tekniker på teatret i flexjob samt en førtidspensionist ansat i skånejob. Desuden har de på tidspunktet for dette interview netop ansat en ung, udviklingshæmmet mand, der skal hjælpe til i det daglige.

- For os er det vigtigt at skabe en virksomhed, der ikke bare udbyder kulturelle oplevelser, men også tager et socialt ansvar. Vi har oplevet andre steder, at udsatte borgere kan få et meningsfuldt arbejde på den måde. Det kan vende op og ned på folks liv, siger Karen Nielsen.

- Og set med virksomhedens briller får man en helt særlig kultur og en mulighed for at have flere ansatte. På den måde bliver det muligt at tilbyde en højere grad af service, og det giver publikum en unik oplevelse, tilføjer Claus Malta Nielsen.

I øjeblikket arbejder Parkteatret på at blive godkendt hos kommunen til beskyttet beskæftigelse.

Du kan læse mere om Parkteatret lige her.