Fin premiere for Fjordfestivalen

Der var gang i bymidten, på havnen og på fjorden, da Frederikssund Fjordfestival løb af stablen lørdag den 20. maj. Fotos: David Foli.

Torsdag den 8. juni

På fjorden sejlede et par hundrede både om kap i Haldor Topsøe Cup. På Torvet i Frederikssund var der lækre madboder og spisetelt, i Havnegade var der loppemarked, og i Gågaden bød butikkerne på smagsoplevelser, konkurrencer og gode tilbud. Derudover var en række andre aktiviteter stablet på benene i samarbejde med lokale foreninger og forretninger for at trække besøgende til.

Oven på premieren vurderes Fjordfestivalen til at være en succes, der meget vel kan blive gentaget. Turistchef i Visit Frederikssund, Mette Seneca, siger:

- Tanken med Fjordfestivalen er at skabe et årligt tilbagevendende event, som både kan samle borgere og lokale erhvervsdrivende samt lokke besøgende til andre steder fra.

- Fjordfestivalen blev til i et godt samarbejde mellem foreninger, kommune og detailhandlen, og det viser, at der er et potentiale for at skabe sådanne begivenheder i og omkring Frederikssund.

- Når vi sammen har evalueret på Fjordfestivalen, må vi se, om den skal gentages, men som udgangspunkt var det en fin premiere set fra Visit Frederikssunds side.

Allerede den 2. september er der planlagt et nyt, stort event i Frederikssund, hvor der vil være aktiviteter både til lands, til vands og i luften. Mere om det på et senere tidspunkt.

Fotos: David Foli.