Roth Nordic planlægger udvidelse i Frederikssund

Ikke mange ved det, men på Centervej i Frederikssunds sydlige erhvervsområde ligger en af kommunens mest succesfulde virksomheder, Roth Nordic.

Tirsdag den 9. maj

Lidt tilbagetrukket fra vejen og uden store skilte eller en prangende facade finder man det nordeuropæiske hovedsæde for den internationale VVS-producent, der er datterselskab i den tyske, familieejede koncern Roth Industries.

Den lidt skjulte tilværelse har været et bevidst valg i en årrække, hvor Roth Nordic har haft travlt med at vækste.

Siden 2007 har Roth Nordic med base i postnummer 3600 haft stor succes med at sælge gulvvarme- og brugsvandssystemer til Danmark, Sverige, Norge og Finland. Dengang besluttede virksomheden at flytte fra lokalerne i Slangerup, der var blevet for små, til det nybyggede hovedsæde i Frederikssund, hvor der i dag arbejder 29 medarbejdere.

Siden er det kun gået én vej. Fremad.

Nye kvadratmeter på tegnebrættet

Frataget 2009, hvor finanskrisen brød løs, har Roth Nordic formået at øge omsætningen hvert eneste år siden 2001. Siden årtusindskiftet er omsætningen faktisk femdoblet.

Af den årsag har virksomheden nu planer om en udvidelse af hovedsædet. CEO, Morten Nyvang Voss, fortæller:

- Vi har haft en rigtig fin udvikling over de seneste år, og det kan vi i den grad takke vores dygtige medarbejdere for. I 2013 tog vi de første tiltag til at ændre vores strategi radikalt, og de tiltag, vi siden har implementeret, har vist sig at virke.

- Vi har nået en omsætning og en størrelse, hvor det er svært at være i de eksisterende rammer. Derfor går vi i øjeblikket med overvejelser om at skulle udvide, og efter en god og positiv indledende dialog med Frederikssund Kommune kommer det forhåbentligt til at ske her i Frederikssund.

Roth Nordic har allerede opkøbt nabogrunden og har planer om at udbygge både det store lager og administrationsbygningen.

Nu skal UK indtages

Ud over den fornemme vækst på det nordiske marked har Roth Nordic også for nylig fået Storbritannien under vingerne.

Her ligger et kæmpemæssigt potentiale, som skal indfries i årene efter 2017, der bliver et ”integrationsår” for det nye marked og den nye afdeling på den anden side af Nordsøen.

- UK udgør med 65 millioner indbyggere et meget stort marked for os. Til sammenligning har vi samlet set med ca. 25 millioner indbyggere at gøre på det nordiske marked.

- Hvis vi formår at holde fast i vores strategi og indtage samme position i UK som i Norden, kan det blive utrolig spændende, lyder det fra Morten Nyvang Voss.

Fokus på strategien og arbejdspladsen

Når man spørger Morten Nyvang Voss om årsagen til Roth Nordics bragende succes, kan den 41-årige direktør ikke nøjes med at pege på én ting.

- Der er flere ting, der har bragt os til, hvor vi er i dag. Vi har siden 2012 primært koncentreret os om gulvvarme og rørsystemer til brugsvand og varme. Her er den simple vision, at vi vil være de bedste i markedet til det, vi laver.

- Når folk tænker gulvvarme eller brugsvandssystemer, skal de automatisk tænke Roth. Den vision er implementeret i alle afdelinger på alle vores markeder.

- Derudover ligger det os meget på sinde at skabe en god arbejdsplads, hvor der er rart at være, og hvor vores kompetente og engagerede medarbejdere på den ene side altid tager ansvar for deres egne jobområder, men på den anden side altid støtter op omkring deres kollegaer på tværs af afdelinger og landegrænser. Selv om vi har udvidet med mange nye folk de senere år, har vi en gennemsnitlig anciennitet på otte år. Det tyder på, at medarbejderne kan lide deres arbejde og Roth som arbejdsplads, og det er vi meget stolte af.

- Vi gør også en stor indsats for at informere og involvere medarbejderne, uanset hvilken rolle de har i virksomheden. Senest har vi brugt medarbejdernes input til at udvikle og implementere en lang række konkrete tiltag, der skal gøre os stærkere som virksomhed. Alle kan komme til orde og være med til at præge virksomheden, så længe det sker inden for vores strategiske rammer.

En vaskeægte erhvervssucces ligger – lidt endnu – gemt godt væk på Centervej i Frederikssund. CEO Morten Nyvang Voss får det sidste ord:

- Jeg håber da, at vi med den kommende udvidelse fortsat får støtte fra Frederikssund Kommune, så Roth Nordic kan blive liggende her i mange år fremover.

Du kan læse mere om Roth Nordic på www.roth-nordic.dk.

Denne artikel er en del af Frederikssund Erhvervs nyhedsbrev. Du kan læse den seneste udgave ved at klikke her. Hvis du også vil modtage nyheder om erhvervslivet i Frederikssund én gang om måneden, kan du klikke her og tilmelde dig.