150 år: Lokal bank kan fejre markant jubilæum

Vi bringer her et uddrag af artiklen om Nordea Frederikssunds 150-års jubilæum, der blev bragt i Lokalavisen Frederikssund. Link til den fulde version af historien er nederst på denne side.

Tirsdag d. 29. oktober

Nordea Frederikssund runder lidt af en milepæl i år, hvor banken kan fejre sin 150 års fødselsdag. Kigger man på bankens stamtræ, kan den nemlig spores helt tilbage til lokalområdets allerførste bank fra 1869.

Det markante jubilæum er noget, man i Nordea Frederikssund er stolte over.

"Det er specielt for os, der arbejder i banken, at vi har et ”stamtræ”, der går så langt tilbage. Selv om der har været flere opkøb og sammenlægninger gennem årene, har vi hele tiden været en meget lokalforankret bank - akkurat som det hele startede med". Sådan lyder det fra Jan Mølgaard, der har været filialdirektør i Nordea Frederikssund siden 2011.

Det markante jubilæum er blandt andet blevet markeret med et særligt arrangement i Parkteatret, hvor bankens kunder i august måned blev inviteret til biografarrangement og lidt godt til ganen.

Men det hele begyndte altså med 'Spare- og Laanekassen for Frederikssund og Omegn', som blev dannet i 1869 og var Frederikssunds første pengeinstitut.

"Hvis man kigger på det helt store billede, er der i virkeligheden ikke så meget, der har ændret sig. Selvfølgelig er teknologien og de digitale løsninger noget helt, helt andet end dengang, men vi forsøger fortsat at passe godt på kundernes penge og give dem mulighed for favorable lån - akkurat som tilbage i 1800-tallet. Så selve grundtanken bag det at drive bank er sådan set uændret", siger Jan Mølgaard.

Banken har i øvrigt fra allerførste dag ligget på Jernbanegade - akkurat som den gør i dag.

"Vi befinder os i et helt andet univers i dag"

Som Jan Mølgaard er inde på, er der visse grundlæggende ligheder mellem det at drive en bank i dag og tilbage i 1869. Men der er også - ikke overraskende - markante forskelle på dengang og nu. Ikke mindst teknologisk.

"Sammenlignet med dengang er det jo et helt andet univers, vi befinder os i, rent teknologisk. De fleste kunder behøver nu kun sjældent at møde fysisk op i banken. Betaling af regninger, overførsel af penge, oprettelse af lån. Alt kan efterhånden gøres digitalt, og den udvikling er jo vældig positiv set med kundernes øjne. Privatøkonomien kan i store træk styres fra din iPad eller fra mobiltelefonen", siger filialdirektør Jan Mølgaard.


Så hvem oprettede egentlig Frederikssunds første pengeinstitut? Det kan du finde ud af ved at læse resten af historien her