Ambitiøse Femhøj får eftertragtet miljøcertifikat

Kursuscentret Femhøj i Hornsherred har gennem det seneste år deltaget i det regionale projekt, Bæredygtig Bundlinje. Det har kastet både besparelser og en Green Key-certificering af sig.

Tirsdag d. 30. april

Femhøj er en af i alt 12 lokale virksomheder, der igennem Bæredygtig Bundlinje har fået rådgivningshjælp til en grønnere forretningsplan og en bedre bundlinje.

Virksomheden ved Gerlev, der både huser kursuscenter, selskabslokaler og Bed & Breakfast, har fra starten haft fokus på bæredygtighed. Den omfattende renovering af den tidligere landsbyskole er sket med energieffektive materialer, der lever op til de nyeste bygningsreglementer. Samtlige pærer er LED, strømmen kommer fra en nærliggende solcellemark, og maden er ligeledes lokalt produceret.

Jacob Pfeiffer, der er medejer og daglig leder af Femhøj, udtaler:

- Det har været en rigtig sund proces for os at få kigget på vores grønne regnskab. Vi har erfaret, at en grønnere profil går hånd i hånd med en bedre økonomi, så alt i alt har Bæredygtig Bundlinje været et meget positivt projekt for os at være med i.

Femhøjs medvirken i Bæredygtig Bundlinje har ud over besparelser nu også kastet en eftertragtet Green Key-certificering af sig. Green Key er turismens internationale miljømærke, der i Danmark håndteres af HORESTA


Flere og flere efterspørger en grøn profil

Flere og flere virksomheder landet over begynder at arbejde aktivt med grøn omstilling. Dels af hensyn til miljø og klima - og dels af økonomiske og brandingmæssige årsager. Det er altså som oftest en win-win-win-situation for virksomhederne. Det samme gør sig gældende hos Femhøj.

- Green Key-certificeringen betyder en hel del for vores lille virksomhed. Vi sparer penge, det er godt for miljøet, og så efterspørger flere og flere af vores gæster, at vi er grønne. Vi tror, at en grøn profil bliver et vigtigt kriterium hos dem, der booker kursus- og selskabslokaler i fremtiden, siger Jacob Pfeiffer.

Om samarbejdet med Bæredygtig Bundlinje-teamet, herunder Frederikssund Erhverv, siger Jacob Pfeiffer således:

- Uden Frederikssund Erhverv havde vi aldrig fået startet processen op eller kommet i mål med certificeringen. Det kan være komplekst stof at sætte sig ind i, så den faglige sparring og rådgivning, vi har fået, har været afgørende.

Juryen, der tager stilling til potentielle danske Green Key-virksomheder, udtalte således om Femhøj:

- Juryen er enig i, at Femhøj er blevet markant forbedret ved renoveringen, har iværksat mange gode miljøtiltag og igangsat en proces, hvor miljøet tænkes med i alt, hvad I foretager jer. Det er derfor med stor glæde, at vi kan meddele, at stedet nu er godkendt til Green Key.

Du kan læse mere om Femhøj her.