Bang Nielsen: Hornsherred er meget attraktivt

I Hornsherred øst for Gerlev skyder en helt ny bydel op af mulden. 'Bangsbo' er en række parcelhuse, lejligheder og rækkehuse, der opføres af den lokale entreprenør Bang Nielsen A/S – og de nye boliger er særdeles eftertragtede.

Onsdag d. 27. marts

- Lige så hurtigt vi kan bygge, lige så hurtigt har vi solgt boligerne.

Sådan lyder det fra John Bang Nielsen, der lige nu er cirka halvvejs i det store udviklingsprojekt.

Generelt er Hornsherred som bosætningsområde meget attraktivt i disse år. Det skyldes ifølge John Bang Nielsen ikke mindst Kronprinsesse Marys Bro, der kommer til at gå i land få kilometer fra Bangsbo.

- Det er meget attraktivt at bygge herovre. Der er en enorm efterspørgsel, og de fleste af vores boliger er solgt længe før, de er klar til indflytning. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er broen, der gør det. Det bliver nemmere og hurtigere at komme til og fra Hornsherred, og det tiltaler familier i Hovedstadsområdet, der gerne vil bo mere naturnært.

- Jordpriserne herovre gør i øvrigt også, at vi kan bygge huse af højere kvalitet end typehusene - og stadig holde en fornuftig pris, som de fleste familier vil kunne betale.

Et markant sats

Bang Nielsen A/S købte jorden øst for Gerlev af Finansiel Stabilitet tilbage i december 2014. Tidligere havde et andet udviklingsselskab ejet jorden, men for dem blev finanskrisen endestationen, og Finansiel Stabilitet overtog det konkursramte projekt.

At købe og udvikle et så stort stykke jord var et markant sats for entreprenørvirksomheden på Lyngerupvej, fortæller John Bang Nielsen.

- Da vi købte jorden, var det ikke 100 % afklaret, om der kom en bro mere over fjorden eller ej. Derfor var det et markant sats fra vores side. Uden en bro ville det formentlig ikke have været rentabelt for os. Vi endte med at slå til, da vi fik jorden til en god pris og samtidig kunne se, at det ville blive et godt projekt, hvis broen kom. Og det gjorde den heldigvis.

Egentlig er Bangsbo et lidt for stort udviklingsprojekt til en virksomhed af Bang Nielsens størrelse. Derfor har virksomheden måtte udvikle i bidder.

- Det er et stort område med rigtig mange parceller. Og vi har hverken ressourcerne eller økonomien til at udvikle det hele på en gang. Derfor har vi delt det op i etaper. Rækkehusene og lejlighederne har været det første på programmet, og der nærmer vi os afslutningen i løbet af 2019. Først derefter kommer turen til alle parcelhusene, lyder det fra John Bang Nielsen.

Rækkehusene er gået som varmt brød, og alle lejlighederne er også for længst udlejet. Kører man en tur gennem kvarteret i dag, er der allerede adskillige familier, der er flyttet ind. Der er kommet liv i Bangsbo.

- Det er meget tilfredsstillende at se folk flytte ind. Vi bygger jo for, at folk skal få en god bolig, hvor familien trives. Så når der begynder at være liv i husene og på vejene i kvarteret, er det et stort øjeblik for os, siger John Bang Nielsen.

Forud for indflytningen af beboere har der dog været en lang og ressourcekrævende proces, bl.a. med store krav til byggemodningen af området.

- Vi har lagt mange millioner kroner i anlægsarbejdet, før vi overhovedet kunne komme i gang med at bygge. Det meste af kloakeringen, vejene, fortovene, belysningen og alle udeområder skulle vi have på plads først. Derfor tog det halvandet år, før spaden blev sat i jorden til de første rækkehuse, fortæller entreprenøren bag Bangsbo.

"Jeg havde krudt i røven og helt andre ambitioner"

Det lå egentlig ikke i kortene, at John Bang Nielsen skulle eje og drive en større entreprenørvirksomhed. Lige som faren er John uddannet murer, og han blev i starten af 90’erne medejer af Bang Nielsen A/S, der dengang var et rendyrket murerfirma.

- Min far syntes ikke, at vi skulle være andet og mere end et murerfirma. Men jeg havde krudt i røven og helt andre ambitioner. Jeg kunne se et potentiale i, at vi dækkede de fleste faggrupper selv. På den måde kunne vi byde ind på hele byggeprojekter i stedet for mest at være underleverandører. Min far syntes, jeg var tosset, men sidenhen har han da flere gange fortalt mig, at han er stolt af den udvikling, virksomheden har været igennem.

John Bang Nielsen overtog familievirksomheden den 1. december 1999, og derfra er det gået stærkt.

De seneste tyve år er Bang Nielsen A/S vokset år for år, og i 2016 blev virksomheden udvidet med en decideret entrepriseafdeling, hvor Henrik Rosenvanger Jørgensen blev teknisk direktør og partner. I dag har Bang Nielsen A/S lige over 100 ansatte. Ud over udviklingen af Bangsbo er det også Bang Nielsen A/S, der står bag CO-RO’s nye globale innovationscenter i Frederikssund.

Entreprenørvirksomhed har altså masser af vind i sejlene i disse år, men yderligere vækst ligger ikke umiddelbart i planerne, fortæller John Bang Nielsen:

- Vi er langt hen ad vejen lykkedes med vores vækstplaner de sidste tyve år, men nu skal vi heller ikke være større. De næste skridt for os er at stabilisere virksomheden og finde en bedre balance mellem opgaver og medarbejdere, så vores indtjening bliver styrket.

John Bang Nielsen fortæller afslutningsvist, at virksomheden meget gerne vil investere yderligere i lokalområdet, for eksempel i Vinge, og dermed være med til at skabe yderligere positiv udvikling inden for bosætningen i Frederikssund og omegn.

Du kan læse mere om Bang Nielsen A/S her