Motorvejen kommer

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået et stort forlig om infrastruktur i Danmark frem mod 2030. Øverst på listen over nye anlægsprojekter, der skal igangsættes, er tredje og sidste etape af Frederikssundsmotorvejen.

Onsdag d. 13. marts

Det nye infrastrukturforlig til en samlet værdi på 110 mia. kroner lægger op til, at forlængelsen af Frederikssundsmotorvejen skal sættes i gang i 2022.

Direktør i Frederikssund Erhverv, Peter Bo Andersen, udtaler:

- Det er meget glædeligt for Frederikssund og hele oplandet, at motorvejen nu endelig kommer. Vi har ventet længe, og nu er det omsider en realitet.

- Frederikssund vækster kraftigt i disse år, og vores erhvervsliv har investeret massivt med en klar forventning om, at Frederikssundsmotorvejen blev færdiggjort. Motorvejen vil skabe øget sikkerhed for fremtidige investeringer i vores virksomheder og ikke mindst i bosætningen heroppe. Det er meget positivt.

Selvom det er glædeligt, at motorvejen nu færdiggøres, er der også lidt malurt i bægeret. Motorvejsbyggeriet igangsættes nemlig først i 2022:

- Betalingsbroen over Roskilde Fjord står klar til efteråret, og derfor havde vi håbet på en tidligere igangsættelse af motorvejen end i 2022. Men selve beslutningen om, at motorvejen nu endelig forlænges helt til Frederikssund, er vi meget glade for, slutter Peter Bo Andersen.

Du kan læse alt om infrastrukturforliget her.


Mediedækning af nyheden om motorvejsforlængelsen

Lorry: Borgmestre jubler

Lorry: Rød bloks spidskandidater om trafikudspillet

Lorry: Ekspert: Så stor er chancen for, at infrastrukturaften bliver til noget

Frederiksborg Amts Avis: Borgmester og erhvervsliv jubler over motorvejsudsigt

Frederiksborg Amts Avis: Motorvej kan booste boligmarked

Lokalavisen Frederikssund: Regeringen og DF er enige om motorvej