Corona-overblik for erhvervslivet

Her på siden samler vi løbende tiltag, muligheder og relevante nyheder om corona-situationen. Naturligvis rettet mod det lokale erhvervsliv.

Mandag d. 16. marts

DU KAN STADIG KONTAKTE OS

I Frederikssund Erhverv arbejder vi hjemmefra foreløbigt indtil efter påske (den 14. april). Turistbureauet og kontoret i Havnegade er altså lukket.

MEN vi er fortsat til rådighed, hvis du har spørgsmål, tvivl eller på anden vis behov for vores hjælp. Se vores kontaktoplysninger her eller i højre side.

*****

LOKALT WEBINAR OM CORONA-SITUATIONEN FOR DET LOKALE ERHVERVSLIV

Torsdag den 2. april fra kl. 15-16 bør du tune ind LIVE på Lokalavisens Facebookside. Her går vi i luften med et lokalt webinar, hvor et ekspertpanel sammen vil tegne et billede af situationen lige nu i vores lokalområde.

Læs mere om webinaret her.

*****

VIGTIGT: SPØRGESKEMA OM CORONAKRISENS EFFEKT PÅ DIN VIRKSOMHED

I Frederikssund Erhverv forsøger vi i øjeblikket at danne os et overblik over, hvilke effekter coronakrisen / COVID-19 har på de lokale virksomheder.

Vi har allerede talt med en række af jer, men vi kunne godt tænke os et bredere og mere nuanceret billede. Derfor har vi fået udarbejdet dette korte spørgeskema hos Dansk Erhvervsfremme, som vi håber, at du vil bruge fem minutter på at udfylde: Https://eu.questionpro.com/a/TakeSurvey?tt=B4fKYSJW7aD8U4Eg99TVkA%3D%3D

P.s. Det er anonymt og fortroligt - og vi kommer ikke til at dele konkret information fra den enkelte virksomhed med nogen. Spørgeskemaet skal KUN bruges til at se overordnede tendenser for det lokale erhvervsliv.

*****

FÅ SVAR PÅ DINE CORONA-SPØRGSMÅl - BL.A. WEBINARS OM HJÆLPEPAKKER

På virksomhedsguiden.dk kan du finde svar på langt de fleste erhvervsrelaterede corona-spørgsmål.

På siden kan du også danne dig et overblik over de forskellige, vigtige hjælpepakker, som de seneste dage er blevet vedtaget af Folketinget.

Det er nu blandt andet muligt at få kompensation for løn, kompensation til selvstændige og freelancere, kompensation til arrangører og kompensation for virksomheders faste udgifter.

Erhvervshus Hovedstaden afholder løbende gratis webinars, hvor du kan få svar på de fleste spørgsmål om hjælpepakkerne. Se mulighederne og tilmeld dig her.

Du kan se et tidligere webinar om hjælpepakkerne her (sendt live 25. marts 2020).

*****

OPFORDRING: DET ER NU, VI ALLE MÅ STØTTE OP OM ERHVERVSLIVET

I et interview med Lokalavisen kommer Peter Bo Andersen med en utvetydig opfordring til både kommunen, udlejerne af lokale erhvervsejendomme og borgerne: Bak op om de lokale erhvervsdrivende, der lider i denne tid. Læs artiklen her.

*****

TILBUD: EARLY WARNING - FÅ GRATIS, FORTROLIG OG UVILDIG HJÆLP I CORONAKRISEN

Hvis du oplever, at de massive samfundsændringer på grund af coronakrisen har negativ betydning for din virksomhed, kan du få gratis rådgivning og sparring gennem initiativet Early Warning i Erhvervshus Hovedstaden. 

Eksperterne hos Early Warning vil kunne hjælpe dig, hvis din virksomhed er udfordret økonomisk på grund af coronakrisen. Du kan læse mere og tage kontakt til en af rådgiverne her.

*****

HAR DU SØSAT SÆRLIGE CORONA-TILTAG I DIN VIRKSOMHED?

På Facebooksiden 'Frederikssund Handel' deler vi løbende de lokale erhvervsdrivendes særlige tiltag under coronakrisen.

Vi har også oprettet en særlig side på visitfrederikssund.dk, hvor man som borger kan få overblik over, hvor man kan bestille takeaway lokalt.

Kontakt os endelig på info@frederikssunderhverv.dk, hvis vi skal videreformidle dit tiltag, eller hvis du ikke er på takeaway-listen.

*****

FØLG MED I DET KOMMUNALE KRISEBEREDSKAB

Frederikssund Kommune formidler de forskellige kommunale corona-tiltag på deres kriseinformationsside, der løbende opdateres.

Der er også erhvervsrelevante emner, som f.eks. de begrænsede muligheder for at komme af med erhvervsaffald på de lokale genbrugsstationer. Læs mere her.

*****

LOKALE LEVERANDØRER TIL KOMMUNEN KAN FÅ ÆNDRET BETALINGSBETINGELSERNE

Frederikssund Kommune har den 19. marts besluttet at give lokale virksomheder, der leverer produkter og ydelser til kommunen, mulighed for at få ændret betalingsbetingelserne, så fakturaerne betales hurtigst muligt. Læs mere her.

*****

RESTAURANTER OG CAFÈER FÅR LETTERE VED AT TILBYDE TAKEAWAY

Fødevareministeren har torsdag den 19. marts besluttet, at restauranter og caféer under coronakrisen kan begynde at sælge takeaway til deres kunder uden først at skulle anmelde det til Fødevarestyrelsen. Læs hele nyheden her.