En sommer over al forventning

I løbet af foråret kunne man godt frygte, at coronaens klamme hånd ville række ind i sommerperioden og gøre livet virkelig surt for det lokale turismeerhverv og de relaterede brancher. Sådan skulle det heldigvis ikke vise sig at gå.

Mandag d. 17. august

Sommerperioden har faktisk været særdeles positiv for hele Fjordlandet Frederikssund. Sådan er meldingen fra direktør i Frederikssund Erhverv, Peter Bo Andersen, der her gør status.

- Mange steder fra hører vi om rekordhøje besøgstal og virkelig pæne omsætninger. Det har helt sikkert meget at gøre med, at danskerne, også de lokale borgere, i høj grad holdt sommerferien indenlands i år. Desuden indfandt der sig hurtigt en lyst til at støtte op om lokale initiativer og virksomheder. Samfundssind, kan man vel nærmest kalde det – med statsministerens ord, lyder det fra Peter Bo Andersen.

Frederikssund Erhverv nedsatte allerede i april måned en "Corona-Taskforce" i samarbejde med Frederikssund Kommune. Formålet var at skabe et forum, hvor parterne kunne dele viden og erfaringer - og komme med forslag og ideer, der kunne støtte erhvervslivet i en meget vanskelig periode.

Et af de konkrete tiltag, der blev foreslået på et af møderne, var en økonomisk håndsrækning til det meget trængte turismeerhverv.

500.000 kommunale kroner skabte stor aktivitet

På opfordring fra virksomhederne valgte byrådet derfor at yde en helt ekstraordinær støtte på 500.000 kroner, som blev øremærket til en stribe særlige tiltag, der skulle understøtte turist- og butikserhvervene i hele kommunen. For midlerne blev der blandt andet iværksat en ekstraordinær markedsføringsindsats under temaet "Stolt af Fjordlandet Frederikssund", som hurtigt viste sig at have en positiv effekt på opmærksomheden på de mange lokale oplevelsesmuligheder.


Den flotte film fra kampagnen fra "Stolt af Fjordlandet Frederikssund.

Overordnet set har der været rift om lokale overnatninger og oplevelser i løbet af sommermånederne. Der har været uset mange udlejninger af sommerhuse, massiv booking hos Bed&Breakfast-stederne og en komplet fuld campingplads.

Mange udbydere af oplevelser har måtte melde totalt udsolgt. Som eksempler kan nævnes fisketurene med kutteren Hanne Berit, de meditative gåture med alpacaerne i Skibby, lokale kano- og kajakture, udendørs yoga, ud i det grønne med NaturExpressen, levende musik i bymidterne, madfestivalen "Kulhuse Koger" og meget andet. Langt de fleste aktiviteter har været yderst populære, og ordet 'udsolgt' har været taget i brug mange steder i lokalområdet hen over sommeren.

- Det har virkelig været vigtigt for vores turismeerhverv, for museerne og de øvrige oplevelsesudbydere at få en god sommer. Vi har helt klart frygtet, at mange af dem blev tvunget til at dreje nøglen om oven på tvangsnedlukningen og krisen hen over foråret, siger Peter Bo Andersen.

Også på boligmarkedet har der været travlt. Sommerhussalget i Frederikssund Kommune er ganske enkelt eksploderet.

- Der er mange, der har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at kunne komme tæt på naturen – særligt hvis man til daglig er fanget i en lejlighed på Nørrebro. Det er meget positivt, at så mange har valgt at købe en fritidsbolig i netop vores område, for det har en positiv, afsmittende effekt på hele oplandet og særligt detailhandlen, slutter Peter Bo Andersen.