Kronik: Det går ikk’ så ringe endda

Disclaimer: Det, du skal til at læse, er positivt fra ende til anden. Så er du advaret.

Søndag den 30. juni

Af Peter Bo Andersen, direktør i Frederikssund Erhverv.

Uden at skulle agere komiske Ali kan jeg fra mit kontor i Havnegade konstatere, at det på stort set alle områder går rigtig, rigtig godt i Frederikssund.

Derfor synes jeg, at det er på sin plads med et sommerbrev fra min hånd, hvor fokus er på medvinden på cykelstien, som vi oplever i øjeblikket.

For glasset ER altså halvt fuldt og ikke halvt tomt.

Vi befinder os i en positiv udvikling, uanset om vi taler uddannelser, erhvervslivets vækst, infrastruktur, bosætning eller ledighed. Lad os uden yderligere indledning kaste os ud i det.

Royalt brobesøg
Årets helt store skvulp sker lørdag den 28. september, hvor den nye fjordforbindelse indvies. Det bliver ganske enkelt en once-in-a-lifetime-begivenhed, som du IKKE må gå glip af.

Vi glæder os til en kæmpe folkefest under broen – nu endda med royalt besøg, da det er blevet bekræftet, at Kronprinsesse Mary indvier broen, der bærer hendes navn.

Frederikssund Erhverv inviterer kommunens erhvervsdrivende til netværk og fejring i vores Business Lounge, som du kommer til at høre meget mere om.

Jeg vil her henlede din opmærksomhed på, at vi i forbindelse med broindvielsen udgiver et bromagasin og en broavis i samarbejde med Lokalavisen. Her er der ret gode og prisvenlige muligheder for at markedsføre din virksomhed over for et stort lokalt og regionalt publikum.

Er du medlem af FE, har du allerede fået en mail omkring dette. Ellers kontakt os venligst.

På Vingerne igen
Efter en midlertidig mavelanding er Vinge atter i luften. Udbuddet af Vinges centrale del er således i fuld gang. Der er tale om byggeretter på minimum 22.000 m2 svarende til 220-250 nye boliger, med mulighed for optioner på i alt godt 90.000 m2.

Ud over boligbyggeriet skal den endelige investor være med til at udarbejde en arealudviklingsplan for blandt andet den kommende S-togsstation, som Banedanmark snart går i gang med at bygge.

Vi glæder os til – forhåbentlig – en række spændende bud på udviklingsprojektet. Frederikssund har som område brug for, at Vinge for alvor kommer på landkortet igen. Potentialet til noget rigtig godt og indbringende er i den grad fortsat til stede.

Interesserede investorer kan i øvrigt afgive deres tilbud indtil den 2. september i år.

Fiomagrunden skal udvikles
Centralt i Frederikssund har kommunen også gang i et interessant udbud. Her tænker jeg selvfølgelig på Fiomagrunden på Kirkegade.

Samlet set udgør grunden et ret stort område på næsten 7.000 m2, som i udbuddet er splittet op i to delområder (4.839 m2 og 1.977 m2). Begge delområder er ”øremærket” til boligbyggeri, enten tæt/lavt byggeri eller etagebyggeri.

Det bliver vældig interessant at se både tilbudsgiverne og deres visioner for området.

Boliger skyder op alle vegne
Det er langt fra kun i Vinge eller på Fiomagrunden, at vi kan se frem til flere kvadratmeter. Det gælder sådan set i det meste af kommunen.

Uanset om man vender blikket mod Skibby, Jægerspris, Slangerup eller Frederikssund, så skyder der boliger op af jorden i en lind strøm i disse år. Det skyldes selvfølgelig den positive samfundsøkonomi, men det skyldes også, at flere og flere finder vores område attraktivt at investere og bosætte sig i.

Fornuftige priser, fantastisk natur, gode uddannelsesmuligheder og stærke virksomheder er nogle af trækplastrene. Udbuddet følger efterspørgslen, og det er meget opmuntrende at være vidne til byggerierne rundt omkring.

Beskæftigelsen er i top - ledigheden er i bund
De to ting følges jo typisk ad - når den ene går op, går den anden ned. Heldigvis er vi i Frederikssund Kommune begunstiget af vel nærmest rekordlav ledighed.

Det er - også - et tegn på erhvervslivets trivsel og positive udvikling. Vi har i øjeblikket en del lokale virksomheder, der på ugentlig basis ansætter nye medarbejdere. Som eksempel har Mountain Top Industries ansat 100 nye medarbejdere siden august 2018.

Flere melder om vanskeligheder med at finde kvalificeret arbejdskraft. Særligt når det kommer til faglærte og specialister, er virksomhederne udfordrede og kan have svært ved at fastholde dampen under kedlerne.

Det har vi fokus på – og det er blandt andet der, hvor vores markante fokus på opkvalificering og uddannelsesområdet kommer ind i billedet (selv sidstnævnte er et lidt længere træk).

Roth rykker
En for mange relativt ukendt virksomhed har støt og roligt vokset sig stor i Frederikssund. Morten Voss har som administrerende direktør for Roth North Europe formået at vækste virksomheden betragteligt, så de har udvidet med hele 4.300 m2 i Pedersholmparken til det tyske moderselskabs store tilfredshed.

Vi var for nylig med til indvielsen, og det er et ganske imponerende byggeri, der nu står færdigt. Vi er meget glade for Roths lokale tilstedeværelse og engagement, som man bestemt ikke kan tage for givet.

Det er blevet CO-ROssalt flot
I den nordlige del af Frederikssund sker der også ting og sager. Her har CO-RO netop taget deres nye, globale innovationscenter i brug. Udvidelsen er et tydeligt tegn på, at CO-RO’s mangeårige dedikation til Frederikssund ikke er aftagende. Tværtimod.

Lokale Bang Nielsen A/S har været hovedentreprenør på byggeriet, som er blevet utrolig flot. Vi ser frem til den officielle indvielse og CO-RO’s fortsatte udvikling her i Frederikssund.

Attendo klar til åbning
Lige over for Sillebroen er friplejehjemmet Attendo meget snart klar til åbning. Det er rent faktisk det første af sin slags i Danmark, så det kan vi godt bryste os lidt af i Frederikssund.

Plejehjemmet indeholder blandt andet orangeri, sportsbar og spa. En helt ny måde at tænke seniortilværelse på, som også skaber en hel del arbejdspladser – og positiv opmærksomhed – i vores område.

Masser af events på plakaten
Rent kulturelt er vi også inde i en god "stime". Vikingespillet buldrer derudaf lige nu med flotte anmeldelser. Forude venter blandt andet Frederikssund Festival (1.-3. august), Kulturdag på Havnen (31. august), førnævnte åbning af Kronprinsesse Marys Bro (28. september) og sidst, men absolut ikke mindst, CampusDag XL (13. september).

Jeg vil bede dig overveje meget kraftigt, om ikke det er værd at kigge forbi Campus Frederikssund fredag den 13. september. Det bliver endnu bedre og vildere end sidste år. Masser af aktiviteter, unge mennesker, forældre, lokale virksomheder og uddannelser.

***

Til sidst vil jeg blot ønske dig en rigtig dejlig sommer!

Nyd du blot et ekstra koldt glas hvidvin på terrassen. Som du kan se, har vi masser at glæde os over i Frederikssund Kommune.

P.s. Hvis du ikke er medlem af Frederikssund Erhverv, bør du blive det. Og er du allerede medlem, så fortæl det gerne til din nabo. Vi har stadig flere pladser.