Minicafé kombineret med kontor skal skabe mere liv lokalt

I gågaden i Frederikssund har et nyt initiativ set dagens lys. Lise Bjerre har åbnet en minicafé kombineret med kontorfællesskab og trykkeri. Billede lånt hos printogmedier.dk.

Onsdag d. 30. oktober

Lise Bjerre har drevet virksomheden Bjerre Trykkeri og Forlag i Frederikssund siden 2004, hvor hun købte forældrenes trykkerivirksomhed og fusionerede den med sin egen.

Da Lise Bjerre for nylig rykkede virksomheden fra hjørnet af Ågade/Bakkegade til Jernbanegade (gågaden), var det primært for at få bedre og større lokaler til trykkerivirksomheden, men også for at realisere en lille drøm om at åbne virksomheden op og skabe noget mere liv lokalt.

- Min primære virksomhed er stadig trykkeriet, og det skal det blive ved med at være. Jeg har ikke ambitioner om at tjene penge på hverken kontorfællesskabet eller caféen, men jeg vil gerne være med til at skabe noget mere liv i gågaden, siger Lise Bjerre.

Arbejdspladsen forenes med byens liv

Lise Bjerre har døbt minicaféen ’Café 29’ efter husnummeret, og her er altså noget at komme efter både for trykkerikunder, selvstændige erhvervsdrivende og kaffetørstige Frederikssund-borgere.

- Jeg har set kombinationen af arbejdsplads og café fungere flere steder rundt om i Danmark, og jeg har egentlig altid syntes, at det var en god og hyggelig måde at forene en arbejdsplads med byens liv på. Forhåbentlig er der andre, der synes det samme, lyder det fra Lise Bjerre, der slog dørene op for Café 29 i august måned.

I minicaféen kan man købe forskellig slags kaffe og ofte også et stykke kage. Derudover kan man som selvstændig erhvervsdrivende leje en plads enten på timebasis eller mere fast, hvis behovet er til det. Lise Bjerre har også allerede afholdt par velbesøgte mikrokoncerter i de nye lokaler i Jernbanegade.

Sideløbende kører trykkerivirksomheden altså på 27. år. Også her har Lise Bjerre udvidet. En ny, digital trykmaskine er indkøbt, så kvaliteten af de mange forskellige tryksager, hun kan levere til kunderne, er løftet et niveau op. Målet med satsningen er blandt andet flere lokale erhvervskunder.

Læs mere på www.cafe29.dk og www.bjerreforlag.dk.