Ny partnerskabsaftale med Dansk Byggeri

Mandag den 13. januar underskrev Frederikssund Kommune, Dansk Byggeri, U/Nord og TEC en ny partnerskabsaftale, der skal fremme søgningen til de lokale erhvervsuddannelser.

Onsdag d. 15. januar

Den nye partnerskabsaftale blev underskrevet af de fire parter mandag formiddag hos den lokale virksomhed 3Byg Tag & Facade ved Peter Kyster.

Aftalen gælder for de næste to år og afløser det eksisterende partnerskab, der udløb ved årsskiftet. Kort fortalt skal partnerskabet sikre, at flere lokale unge vælger en erhvervsuddannelse, samt at der er lærer- og elevpladser nok til dem, der gør.

Set med erhvervslivets briller er dette et meget vigtigt indsatsområde, da det handler om at sikre tilstrækkelig, kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i fremtiden.

Borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen, udtalte i forbindelse med seancen:

- Det glæder mig, at vi kan genunderskrive vores aftale. Det er vigtigt, at de unge opdager, at det ikke kun er lykken at ende med et slips og jakkesæt, men at det også giver glæde at skabe noget med sine hænder. Og denne aftale hjælper os netop til at få flere ind på erhvervsuddannelserne.

I de forgangne år har de tidligere partnerskabsaftaler været en stor succes, da Frederikssund Kommune som en af de eneste kommuner i Hovedstadsregionen har opfyldt - eller været meget på at opfylde - regeringens målsætning om, at 25 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse senest i 2020. I 2025 lyder kravet dog på 30 % af en ungdomsårgang, og for at nå det mål iværksættes der i den kommende tid en række konkrete initiativer, der direkte eller indirekte udspringer af partnerskabsaftalen. Vi kan for eksempel nævne 'Byggeboxen' i Vinge, hvor elever fra 4.-7. klasse kan blive inspireret og lære mere om byggeriets verden.

Den fornyede partnerskabsaftale blev underskrevet af borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen, formanden for Dansk Byggeri i Nordsjælland, Jørgen Simonsen, uddannelsesdirektør på U/Nord, Tina Steinbrenner, og EUD-direktør på TEC, Tove Svejstrup Christensen (se billede øverst).