"Topmøde" om regional infrastruktur

Fredag den 28. februar var der "topmøde" om regional infrastruktur, da en række nordsjællandske erhvervsfolk og politikere mødtes med transportminister Benny Engelbrecht hos FOSS i Hillerød.

Fredag d. 28. februar

Emnet var ikke overraskende forbedringer af den haltende nordsjællandske infrastruktur, hvor færdiggørelsen af Frederikssundsmotorvejen, forlængelsen af Hillerødmotorvejen og forbedringer af Kystbanen står allerøverst på ønskesedlen.

- Det var et glimrende og konstruktivt møde med en transportminister, der var både lydhør og forstående. Ministeren havde dog ingen penge med, men vi håber, at vi ved at danne fælles front i Nordsjælland og holde fast i en tæt dialog med Christiansborg kan præge de kommende forhandlinger om en ny, national infrastrukturaftale.

- Vi ved positivt, at det er svært for virksomhederne på vores kanter at tiltrække medarbejdere på grund af den ringe fremkommelighed. Desuden var det opsigtsvækkende, at flere af de store virksomheder, der var med til mødet, kunne fortælle ministeren, at en række markante, fremtidige investeringer i Frederikssund og Hillerød er betinget af færdiggørelsen af vores motorveje. Det bliver vi simpelthen nødt til at få gjort noget ved - hurtigst muligt, siger Peter Bo Andersen, direktør i Frederikssund Erhverv.

Transportsminister Benny Engelbrecht udtalte i forbindelse med fredagens møde til Frederiksborg Amts Avis, at "begge projekter (motorveje til Frederikssund og Hillerød, red.) er ekstremt interessante, fordi de har et virkelig godt samfundsmæssigt afkast". Dog vil ministeren ikke love noget, lige som han gjorde det klart, at forhandlingerne om en klimahandlingsplan skal på plads, før man vil kigge på infrastruktur.

På mødet deltog blandt andre:

Senior Vice President Kim Saaby Hedegaard fra Haldor Topsøe, Senior Vice President Michael Almer fra FOSS, CEO Kim Vejlby Hansen fra FOSS, Corporate Vice President Claus Høgholm fra Novo Nordisk Hillerød, Senior Vice President Lars Petersen fra Fuji Film Hillerød, Direktør Mogens Kruse Pedersen fra Nordkysten, Vicedirektør Henrik Schødts fra Nyt Hospital Nordsjælland, Borgmester John Schmidt Andersen fra Frederikssund Kommune, Borgmester Kirsten Jensen fra Hillerød Kommune, Borgmester Anders Gerner Frost fra Gribskov Kommune, Borgmester Thomas Lykke Pedersen fra Fredensborg Kommune og Borgmester Steffen Jensen fra Halsnæs Kommune.