Velbesøgt valgdebat i Sillebroen

Seks folketingskandidater gæstede onsdag formiddag Sillebroen til en valgdebat, hvor et af temaerne var lokal infrastruktur. Valgdebatten havde overskriften 'hvor skal pengene komme fra?' Fotos: Lokalavisen Frederikssund.

Torsdag d. 30. maj

Sammen med Sillebroen Shopping og Lokalavisen Frederikssund inviterede Frederikssund Erhverv til valgdebat onsdag den 29. maj i Sillebroen.

Panelet bestod af seks stærke folketingskandidater, der skulle tale sig gennem tre overordnede temaer.

Politikerne var: Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, Trine Torp, SF, Rasmus Stoklund, Socialdemokratiet, Mette Abildgaard, Konservative, Hans Andersen, Venstre og Martin Lidegaard, Radikale.

Trods det tidlige tidspunkt, kl. 10 om formiddagen, var der et pænt fremmøde til debatten. Blandt tilhørerne var en række skoleelever, erhvervsfolk, lokalpolitikere og naturligvis borgere.

Debatten var saglig, men undervejs var der også plads til, at paneldeltagerne kunne stikke lidt til hinanden. Det skete dog oftest et glimt i øjet og udløste latter blandt tilhørerne. 


Enighed om motorvejens forlængelse, men...

Det kom nok ikke som det store chok - i og med, at vi befandt os i Frederikssund med blot en uge tilbage af valgkampen.

Men i forbindelse med den indledende lynrunde i debatten udtrykte alle seks folketingskandidater opbakning til forlængelsen af Frederikssundsmotorvejen, der som bekendt er en del af den infrastrukturaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik i marts måned i år.

Dog opfordrede de tre partier, der ikke er med i aftalen (SF, Socialdemokratiet og Radikale), til, at man efter valget indgår et bredt transportforlig, hvor der i højere grad afsættes midler til den kollektive transport, også lokalt i Frederikssund.

Selve forlængelsen af Frederikssundsmotorvejen kunne alle seks politikere dog se det fornuftige og rimelige i.

Ud over lokal infrastruktur gik debatten også lystigt, da temaerne 'velfærd' og 'erhvervsliv og klima' skulle behandles. Flere af partierne kunne sagtens se fornuften i at styrke erhvervslivets rammer for derigennem at skabe økonomisk grundlag for bedre velfærd i Danmark. 


Se eller gense debatten

Lokalavisen Frederikssund sendte hele debatten live på deres Facebook-side. Derfor kan du se og høre, hvad de seks folketingskandidater mener om de forskellige emner, selv om du ikke kunne være med i Sillebroen i onsdags.

Se debatten her.