Vinge-fremdrift skal smitte af på erhvervslivet

Banedanmark har meddelt, at S-togsstationen i Vinge står færdig i sommeren 2020, og Frederikssund Kommune har netop genudbudt byggeretterne til minimum 22.000 kvadratmeter i Vinge Centrum.

Mandag d. 13. maj

Dermed har denne uge budt på flere positive nyheder om fremdrift i Vinge. Det glæder Frederikssund Erhvervs direktør, Peter Bo Andersen.

- Det er vældig positivt, at der igen er sat gang i udviklingen af Vinge. Vi ser frem til at få stationen bygget, så infrastrukturen løftes lokalt, og så glæder vi os til at se, hvem der byder ind på byggeretterne til centrum.

Tilbage i september 2018 blev det desuden offentliggjort, at Slots- og Kulturstyrelsen og DS Flexhal opfører et statsligt fællesmagasin i Vinge på cirka 25.000 kvadratmeter, der skal huse dansk kulturarv. Og nu venter yderligere udvikling af området altså lige om hjørnet.


Flere lokale leverancer via Greater Suppliers  

Genudbuddet af byggeretterne til Vinge Centrum er ikke i samme skala som tidligere. Interesserede udviklere skal byde ind på mindst 22.000 kvadratmeter, men kan dog få lov at bygge helt op til 98.000 kvadratmeter. Tilpasningen af det oprindelige udbud er sket for at sikre et bedre overblik over et nu mindre komplekst udbudsmateriale.

- Vi er glade for, at et enigt byråd – minus Enhedslisten – nu er nået frem til et revideret genudbud. Der er fortsat et rigtig stort potentiale i Vinge, og det bliver spændende at se, hvilke investorer der vil byde ind på byudviklingen.

- Så snart byggeriet i Vinge for alvor tager fart, vil vi gøre vores bedste for, at det lokale erhvervsliv får mulighed for at levere produkter og ydelser til de forskellige bygherrer. De massive investeringer, der lægges i Vinge i de kommende år, skal meget gerne smitte af på de lokale virksomheder. Vi forventer derfor at bringe vores leverandørkoncept, Greater Suppliers, i spil i Vinge, lyder det fra Peter Bo Andersen.

Greater Suppliers er et leverandørkoncept for lokale og regionale virksomheder, som har ønsket at levere produkter og ydelser til brobyggeriet af Kronprinsesse Marys Bro. Indtil nu har Frederikssund Erhvervs koncept resulteret i et trecifret millionbeløb i lokale og regionale ordrebøger.