Greater Skills

Frederikssunds mulighed for fremadrettet vækst og udvikling afhænger af vores evne til at udvikle, fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til kommunens virksomheder

Grobunden for vækst i Frederikssund

Formålet med Greater Skills Frederikssund er at skabe grobund for og igangsætte fælles indsatser, hvor den private sektor, den offentlige sektor, aktive borgere, organisationer og uddannelsesinstitutioner bidrager til, at gøre det nemmere for den enkelte virksomhed at få kvalificeret arbejdskaft nu og i fremtiden. Vækstrådet i Frederikssund udvalgte netop dette område på baggrund af virksomhedsopfordringer. 

Udfordringer og muligheder

D. 21. januar 2016 blev den første workshop faciliteret for at få en fælles forståelse af udfordringerne og deres omfang, samt mulighederne, der kan være med at sikre at den rette uddannelse og arbejdskraft er tilgængelig i Frederikssund. Virksomheder fra forskellige brancher deltog for at få det bedste overblik og der var god opbakning til processen. Spændende indslag satte scenen før workshoparbejdet. Nedenunder kan du finde præsentationerne. Resultaterne vil blive lagt op så snart de er blevet udarbejdet.

 

- Introduktion og iscenesættelse af dagen

v. Rune Dalgaard, Director for Brand & Marketing i Advice A/S

 

- Uddannelse & Arbejdskraft - Fra udbuds- til efterspørgelsesdrevet 

v.Ole Søbæk, formand for Vækstudvalget og Vækstrådet i Frederikssund Kommune

 

- Greater Skills i en regional kontekst

v. Lars Gårdhøj, formand for Vækst- og Erhvervsudvalget i Region Hovedstaden

 

- Overblikket: En tour de force i erhvervsuddannelserne

v. Inge Pripp, direktør i Nordsjællands Erhvervskole

 

Jobekspressen? Skolernes Idrætsdag i erhvervsområderne? Det gode input bearbejdes

Der var masser af dialog i arbejdsgrupperne og Advice fik en god portion input fra workshops'ne at arbejde med. Inputtet bliver nu analyseret og der udarbejdes nogle konkrete tiltag som kan i gangsættes på både den korte og lange bane. Resultaterne vil blive delt her og sendt rundt til deltagerne når de er færdige. Var du ikke med til mødet, men godt kunne tænke dig at blive en del af processen, så tag kontakt til Hans Peder fra Frederikssund Erhverv.

 

Greater Skills stakeholderunivers

Der favnes bredt i processen for at sikre at det rette arbejdskraft er til stede i fremtiden. Nedenunder kan du se det univers Greater Skills vil involvere. Synes du der mangler nogen, så sig endelig til. Skriv eller ring til Hans Peder.

Greater Skills Stakeholderunivers Okt No Credit