Symbiose Frederikssund

Nyt samarbejde mellem lokale virksomheder skal sikre grøn vækst

Frederikssund Kommune og Frederikssund Erhverv har taget initiativ til at etablere et 2-årigt projekt omkring symbiose-ideen i Frederikssund sammen med Frederikssund Forsyning A/S, Vestforbrænding I/S og Haldor Topsøe A/S.

Formålet er at forbedre de lokale virksomheders konkurrenceevne ved at øge genanvendelsen af restresourcer og reducere virksomhedernes forbrug jomfruelige resourcer. Derigennem forbedres miljøet både miljøet og ikke mindst bundlinien.

 

Fokus på vækst og innovation

- Symbiose-projektet skal være katalysator for bæredygtig vækst og innovation i vores lokale virksomheder. Målet er at få etableret et samarbejde mellem virksomhederne om udnyttelse af rest- og spildprodukter. Det vil forbedre virksomhedernes bundline og gavne miljøet. Og i sidste ende vil symbiose-samarbejdet være med til at sikre lokale arbejdspladser, siger borgmester John Schmidt Andersen.

 

Grønne løsninger er vejen frem

Symbiose-projektets fokus på miljøvenlige løsninger vækker begejstring hos formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning.

- For både små og store virksomheder er det vigtigt at tænke på energibesparelser, miljø og genanvendelse. Desuden er grønne forretningsmodeller med til at øge virksomhedernes konkurrenceevne og giver et godt omdømme lokalt og internationalt, siger Tina Tving Stauning.

 

De første skridt er taget

Udover Frederikssund Kommune, Frederikssund Erhverv og Frederikssund Forsyning, har Vestforbrænding I/S takket ja til at deltage.symbiosevarmen

Desuden er Haldor Topsøe A/S og E.ON A/S inviteret til at deltage i projektet. Disse to lokale virksomheder har allerede skabt det første store symbiose-samarbejde hvor Haldor Topsøe A/S leverer ca. halvdelen af fjernvarmen via samarbejdet med E.ON A/S.

 

Se omtalen af Symbiose Frederikssund her